Search
Close this search box.

Istine i zablude o detoks sokovima

Mnogi od nas, nažalost, poistovećuju detoks sa odricanjem – ili nečim gorim. Uglavnom misle o gladi, čudnoj hrani i ,,bućkurišima“. Možda se osetimo bolje na kraju, ali da li je vredno patnje?

Stvar je u tome da uopšte ne morate da patite. Pričamo o novoj vrsti detoksa koji je sjajna odskočna daska za vaše zdravlje i restart za vaš metabolizam. Zabavno je, lako, ukusno i direktan je put ka tome da se osećate sjajno!

Zašto detoks?

  • Kada se budite sa nedostatkom vitalnosti i energije, umorni, u bolovima ili sa problemima sa varenjem – detoks vam može pomoći da se brzo zalečite. Većina nas ne povezuje to šta jedemo sa tim kako se osećamo.
  • Ako se borite sa viškom kilograma, morate shvatiti da se ne svodi sve na unos i trošenje kalorija, već i na to koje kalorije unosimo. Kalorije iz brašna i šećera nisu baš tako dobre i izazivaju porive za jelom, povećavaju nivo insulina, a samim tim talože masnoću u predelu stomaka i sprečavaju nas da se osetimo sitima. Zaključak je jasan: kalorije iz šećera su jako loše.
  • Svi mi nekako ,,skrenemo“ od života koji ide u korist našem zdravlju: premalo sna, premalo vežbanja, mnogo loše hrane, stresa i nedovoljno vremena za sebe. Najbolji način da se to promeni je – detoksikacija!

mesano-1

U slučaju da ste se pronašli u bar jednoj od ovih stavki, to definitivno znači da vam je organizam opterećen i da vam nedostaje neki od mnogih elemenata od kojih je naše telo sačinjeno. Detoks, dakle, počinje iznutra. Ono što mnogi, pa i MCT, preporučuju je detoksikacija sokovima, kako bismo poboljšali stanje svog organizma. Idealan scenario bi bio da ne čekamo da se simptomi koje smo gore naveli pojave, već da s vremena na vreme obradujemo svoj stomak pravom zdravom poslasticom.

Međutim, vrlo je bitno kakve sokove pijemo. Oni moraju biti pažljivo i pravilno pripremljeni, kako bi naše telo iz njih izvuklo što više nutrijenata i kako bi sva ta energija bila na raspolaganju našem organizmu.

Topla preporuka MCT-a su X/O sokovi, koji su sertifikovanog organskog poreka i  sadrže mnoštvo hranljivih komponenata iz voća, povrća i čajeva. U svakom soku nalazi se minimum 3 vrste čaja (definitivno naš Cup of Tea!). Sokovi se pripremaju hladnim ceđenjem, presiranjem i blendiranjem, bez zagrevanja. Osim toga, potpuno su bez aditiva, dodatih šećera i glutena!

detox-1

Uz X/O sokove primetićete razliku već posle prvog dana. Oslobodićete se suvišne vode i uočićete da imate više energije. Vremenom ćete osetiti kako vam imuni sistem jača, a metabolizam se ubrzava. Možda najbolje od svega je to što umor i glavobolja gotovo da neće postojati, a sistem za varenje funkcionisaće besprekorno.

U X/O porodici su i organski Slim sokovi, koji su sjajno rešenje za gubljenje telesne težine. Uz program koji će Fitt Pro Team stručnjaci kreirati za vas možete očekivati gubitak od 8-12 kilograma, kao i generalni boljitak kada je u pitanju vaše zdavlje. X/O Slim linija bogata je sa 60 sokova niske kalorijske vrednosti!

Nama je sve to i više nego dovoljno da probamo ovaj dar prirode – odmah!

Sve informacije možete dobiti na Fitt Pro Team Facebook i Instagram stranici, kao i na njihovom veb sajtu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp