Search
Close this search box.

Izgradite svoj stil: Modna pravila u koja žene od stila veruju!

Stilizovane žene znaju da je moda samo još jedan aksesoar, za osobu od stila. Razlika između ova dva pojma je zaista velika, jer pod modom podrazumevamo aktuelne komade, koje kupujemo, a stil je način na koji ćemo te komade uklopiti sa onima koje već imamo, kako bismo dobili potpuno drugačiju i za nas karakterističnu odevnu kombinaciju.

Dobar stil sastoji se u umeću da kroz adekvatno sklopljene modne detalje, ispričate priču o svom karakteru i ostanete jedinstveni i pored aktuelnih trendova, koje većinu žena uniformišu. Stil je zapravo modna kreativnost.

Žene od stila, jednostavno znaju par pravila, koje su neophodne kako bi se izgradio i očuvao dobar modni ukus, a koja će i vama olakšati da izgradite i oplemenite sopstveni stil.

Uvek pripremite outfit unapred

Pre nego što legnete, isplanirajte i pripremite svoj outfit za sutrašnji dan. Ispeglajte garderobu i sutra se samo obucite, našminkajte i iz kuće izađite bez žurbe i stresa. Na ovaj način sprečili ste sebe da ujutru, usled ogromne žurbe, obučete kombinaciju, koja nije stilski podobna onome, kako se inače odevate.

Odvojite dovoljno vremena da se spremite

Da biste iz kuće izašli besprekorno odeveni i našminkani, a da uz to imate vremena za svoje beauty, ali i lične jutarnje rituale, podrazumeva tačno isplanirano vreme za sređivanje, kako biste svakodnevno držale do sebe i iz kuće izlazile lepe i sa stilom.

Budite uredne

Prvo pravilo dobrog stila je da svaki komad mora biti čist i ispeglan, jer čak i kada je sve besprekorno i iskombinovano, izgužvana košulja, ostaviće negativan utisak. Žena koja ima stila pre svega uvek je uredna i besprekorno čista.

Klasifikujte svoju garderobu

Svaka prilika zahteva određeni outfit, zato bi trebalo da svoju garderobu klasifikujete na onu za svaki dan, svečane prilike, večernje izlaske i onu za posao. Na taj način uvek ćete biti adekvatno odeveni u svakoj situaciji, a imaćete mnogo manje nedoumica, kada pogledate samo sekciju za posao, umesto da outfit sklapate iz celog garderobera.

Nosite svoj omiljeni outfit

Problem prisutnosti na društvenim mrežama je taj što živimo u strahu da isti outfit obučemo 2 puta i to je velika greška. Ako je outfit dobar i uživate u njemu, bez straha ga ponesite ponovo!

Pronađite inspiraciju

Žene od stila ne kopiraju tuđe outfite, ali s vremena na vreme, prelistaju Pinterest i Instagram, kako bi pronašle inspirativan način da ponesu komad, koji su već nosile, drugačije ukombinovan.

Posvetite vremena frizutri

Kada su dobar stil i besprekoran izgled u pitanju, kosa igra zaista veliku ulogu. Uvek nađite vremena da operete i stilizujete svoju kosu, jer je to polovina vašeg dobrog izgleda.

Pustite mašti na volju

Kombinujte najrazličitije komade i nikad nemojte biti strogo u modnim okvirima. Najsmelije i najstilizovanije ponekad su upravo one, najneočekivanije kombinacije.

Otarasite se bespotrebnog

Na svakih 6 meseci, uradite mali update svog garderobera. Izbacite sve one stvari koje više nisu nosive i ne uklapaju se u vaš stil, kako biste napravili mesta za nove komade. Upravo na 6 meseci možete ispratiti koji vam komadi nedostaju i počastiti sebe.

Ne budite rob trendovima

Trendovi se menjaju, gotovo preko noći, zato je veoma bitno ostati veran klasičnim komadima. Klasični odevni komadi, najbolja su modna investicija. Uz to, žene od stila nikada ne kupuju garderobu samo zato što je u trendu, već jer se u njoj osećaju dobro i zanosno.

Da biste izgradili besprekoran stil, potrebno je da se tražite. Verovatno ćete nebrojeno puta napraviti grešku, ali ako znate u kom pravcu želite da idete, one će vremenom postati sve ređe i sve neprimetnije. Žena od stila, pre svega, zna ko je i odećom to pokazuje svetu. Ona ima samopouzdanja i uživa u sebi, a to je najveći modni aksesoar.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp