SOS: Jasni signali da se ne sviđate njegovoj mami!

Ponekad je moguće da ste samo umislile, ali vrlo često je vaša intuicija u pravu, kada vam šalje signale da vas majka vašeg momka ne simpatiše. Ali, da li ta pritajena netrpeljivost između nje i vas može da ugrozi vaš odnos sa partnerom? Nažalost, vrlo je verovatno da majke imaju veliki uticaj na muškarce, tako da je ova situacija teren na kom će samo prava ljubav uspeti da prođe kroz trnovit lavirint. 

Iako ponekad izgleda jako teško, vi možete uložiti malo strpljenja i razumevanja i pokušati da ovaj odnos učinite iole prijatnim. To je veoma važno, jer na taj način ukazujete poštovanje svom partneru, a verujte da će on to znati da ceni, jer ipak se radi o odnosu, za njega verovatno dve najbitnije žene. 

Evo nekih znakova koji govore u prilog tome da vas njegova mama ne gotivi, a koje ne bi trebalo da ignorišete, jer samo ono što ste u stanju da uočite možete i popraviti: 

Ironični komplimenti 

Ona vas u vrlo uvijenoj formi udara tamo gde ste najtananiji, ali je jako fina i svi će to shvatiti kao kompliment. Ne smete žmuriti nad dozom ironije koju u te komplimente unosi, kako biste vremenom naučili da je ignorišete i da se možete jednostavno “našaliti” sa njom na isti način. 

Dvolična je 

Kada su ostali članovi porodice tu ona je slatka i fina prema vama, ali kada nisu tu, ona koristi priliku da vam kaže šta zaista misli i to obično nisu najprijatniji razgovori, jer ona baš i ne mari da li će vas povrediti. Pa ipak, na vama je da joj ne uzvraćate na isti način, jer je ona ipak majka čoveka kojeg volite.

5 stvari koje bi trebalo da uradite za sebe pre nego što osnujete porodicu

Ne pokazuje interesovanje za vaše obaveze 

Iako su vaše obaveze sastavni deo vaše ličnosti, nju jednostavno ne zanima u kom pravcu se vaš život odvija. To je jasan znak da joj se ne dopadate, jer zanemaruje da vaše obaveze imaju veliki udeo u životu i vremenu njenog sina. 

Kao slučajno vas isključuje iz porodičnih okupljanja 

Na ovaj način ona vam šalje poruku da ste nepoželjni, a vas to jednostavno ne može da ne pogodi. Još je gore kada vas ne želi u razgovorima kojima se rešavaju bitna porodična pitanja. Ipak, to je teren na kojem se partner jednostavno mora zauzeti za vas, jer je on vaša veza sa tom porodicom i vi ćete biti njen deo ako to poželi on, bez obzira šta njegova mama misli. 

Pobuđuje vaše sumnje 

Svojim, kao slučajnim komentarima, ona jednostavno pobuđuje vaše sumnje u sebe, u partnera i vaš odnos. Izdignite se iznad toga, njoj tu nije mesto, veza je odnos dvoje ljudi i ako vam partner ne daje prostora da u sebe sumnjate, a naročito ne u njega, ne dozvolite da to uradi njegova mama. 

Protivreči vam 

Kada god ste vi i vaš partner u dilemi, ona nipodaštava izbor koji vi pravite i time vas sabotira kao ravnopravnog člana veze, ženu, a kasnije i kao majku. Ovo je jako neprijatna situacija i zato jednostavno pokušajte da partneru skrenete pažnju na takve njene postupke i zamolite ga da i on nađe način da ljubazno ukaže svojoj majci da je preterala. 

Zanemaruje vaša dostignuća 

Uspešna ste mlada žena u svim životnim segmentima, ali ona jednostavno to zanemaruje. Nju ne zanimaju vaši uspesi i o tome ne želi da priča. Ona će smisliti sve izgovore da se o vašim uspesima ne razgovara i  da vi padnete u senku. 

Iritantni komentari 

Sve što radite, ona je radila ili radi bolje. Vi niste naučeni kako treba, konstantno vas ispravlja i u tome nema meru. 

Ne trudi se da uspostavi odnose sa vašom porodicom 

Ukoliko ste u ozbiljnoj vezi, spojićete vaše porodice u jednu, zato bi nju trebalo da raduje da upozna vašu porodicu i zbliži se sa njima, ali ona to ne radi, baš iz razloga što ne želi vas u svojoj porodici. 

Prenosi vam stvari koje je joj je sin rekao o vama

Ona jednostavno spletkari između vas, a to se ne prašta i ne toleriše. 

Stalno vas provocira 

Stalno pokušava da vas isprovocira, ali morate postati imune na to. 

Na vama je da odnos sa njegovom mamom održite u ma kakvom redu, jer će to usećiti vašeg partnera i više će vas ceniti. Ipak, sve ima svoju meru i granicu i zato je naš savet da se ne upuštate u konflikte sa njom, već da partneru jasno ukažete na to šta vam smeta i da on nađe suptilan, ali efikafan način da reši situaciju sa svojom majkom. Naravno, ovo se odnosi i na vas ukoliko je neko od članova vaše porodice neprijatan prema vašem partneru!

Muškarci su iskreni kada izgovaraju OVE rečenice!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp