Search
Close this search box.

Jedna greška koja uništava vaš ljubavni život

Ljubav je često kontradiktorna. Možete se ponašati na određeni način, koji deluje ,,prirodno“ i ,,normalno“, ali je on zapravo posledica iskrivljenog gledanja na stvari. Na primer, mnoge žene su sklone ovom opasnom lažnom verovanju:

,,Što više činim, to ću više ljubavi dobiti zauzvrat.“

Koliko ste ovakvih žena upoznali? Sigurno popriličan broj. Žene koje se ,,previše daju“ najčešće privlače nezrele partnere, koji nisu sposobni da uzvrate tu pažnju ili da bar naslute da i oni imaju svoje odgovornosti u vezi. Ukoliko, pak, privuku stabilnog partnera, njihovo majčinsko ponašanje ih brzo odbije.

Pravilo koje danas iskazujemo je jednostavno: Ljubav ne zahteva da nešto činite, već da budete. Potrudite se, dakle, da većinu vremena budete vi u svojoj najboljoj verziji.

Ukoliko ste skloni tome da previše dajete, evo nekoliko konkretnih saveta:

  1. Svest je ključna

Ukoliko dajete previše, potrudite se da pronađete novi način da se povežete. Signali ovakve vrste ponašanja ukazuju na nizak nivo samopouzdanja. Sa sobom vrlo često nosi nepoštovanje i loše ponašanje.

  1. Pazite na to da vam bude uzvraćeno

Kada hemija radi, želite da pružite što je više moguće. Međutim, koračajte polako. Vodite računa da bude obostrano. Napravite korak unazad kada je balans daleko od 50-50. Posmatrajte. Da li je vaš partner zainteresovan da zadovolji vaše potrebe?

  1. Fokusirajte 75% vašeg truda na sebe

ljubav

Veze su deo vašeg života, a ne ceo vaš život. Ostanite marljivi kada je u pitanju ostvarenje vaših ciljeva. Ambicije, lični razvoj i fokus su ekstremno privlačni sigurnim i stabilnim partnerima!

  1. Vredni partneri ne žele ,,besplatnu vožnju“

Zdravi partneri su svesni svoje odgovornosti i žele da vam izađu u susret. Ukoliko je vaš partner voljan da uzima, a ne daje, može se reći da se zabavljate sa ,,korisnikom“, da ne kažemo – parazitom. Kako biste analizirali situaciju, napravite korak unazad i sagledajte svoj život. Neki partneri će posle određenog vremena shvatiti da bi trebalo da se promene. Drugi će, pak nestati kada dođe vreme da se na značajan način doprinese vezi. Ukoliko se desi ovo drugo, budite zahvalni na tome što ste ,,izbegli metak“.

  1. Budite sebični

Potraga za svojim najboljim interesima, naročito kada je srce u pitanju, je dobra stvar. Obratite pažnju na to kako se osećate. Recite ,,ne“ svakom zahtevu koji ne budi dobar osećaj. Budite oprezni kada se igrate zajedničkog života sa nekim ko vam nije pružio pravi, suštinski osećaj povezanosti. Devojke ne upražnjavaju dužnosti žene. Ne dok, kako Bijonse kaže, ne stavi prsten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp