Search
Close this search box.

Jednostavni saveti za dekoraciju praznične trpeze

Postavljanje praznične trpeze, spremanje hrane i okupljanje najdražih na jednom mestu su nešto što praznike čini tako posebnim. Da bi sve izgledalo još lepše i svečanije danas vam donosimo nekoliko ideja za dekoraciju praznične trpeze. 

Iako u današnje vreme svi živimo brzo i jedemo s nogu, za vreme praznika ipak odvojite više vremena i truda i obradujte svoje goste. 

Neobična novogodišnja dekoracija koja je savršena za svaki dom!

Odaberite boje 

Za početak odaberite boje koje će biti najzastupljenije. To mogu biti boje koje se slažu uz vaš enterijer, uz novogodišnje ukrase koje već imate u kući ili jednostavno boja koju najviše volite. Crvena je najzastupljinija boja na prazničnim trpezama. Crvena predstavlja ljubav i toplinu i verovatno je zbog toga najčešći izbor. Ako se odlučite za crveno kombinujte je sa zlatnim i tu nema greške jer će sve izgledati još glamuroznije. Zelena je takođe odlična za detalje jer će dati dozu svežine svakoj dekoraciji. Naravno, srebrni detalji u kombinaciji sa belom, crnom i plavom će takođe izgledati potpuno neodoljivo.  

Na trpezarijski sto prvo stavite stolnjak i nabolje bi bilo da bude jednobojan, beli, crveni ili zlatni bi bili odličan izbor. Na sredinu stola postavite nadstolnjak koji će pojačati efekat svečanosti.  

Ne zaboravite detalje 

A sada sledi onaj najzanimljiviji deo, gde treba da pustite vašu maštu i kreativnost da odrade svoje. Na sredinu stola možete staviti sveće, one su uvek odličan izbor. Možete se igrati sa veličinama i bojama sveća. Na svećnjake možete staviti mašnice ili zavezati grančicu jelke što će dodatno ulepšati aranžman. 

Još uvek niste ukrasili svoj dom?! Saveti za brzu i kreativnu prazničnu dekoraciju, koje ćete isprobati već danas!

Salvete sa novogodišnjim motivima, šljokicama ili nekim drugim ukrasima se takođe mogu iskoristiti. Možete ih uvijati na neki poseban način, ili staviti ukras na njih, mašnicu, cimet, grančicu jelke ili nešto drugo što vi poželite.  

Jedna veća grana bora će dodatno ulepšati sto, a uz nju možete stavljati šišarke, kolačiće, novogodišnje kugle i zvezdice. Lampice na stolu su takođe zanimljiva ideja ukoliko mislite da sveće nisu praktičan izbor. 

Pored svakog tanjira možete dodati neki poklončić i napisati ime osobe kojoj je namenjen. Stolice takođe možete ukrasiti nekim svečanim presvlakama ili jednostavno na njih zavežite velike mašne i na taj način ih spojite sa ostatkom dekoracije. 

Tanjire možete složiti u zanimljive oblike, escajg uvežite trakicama ili stavite salvetu i prsten preko njih. Čaše takođe mogu biti veoma dekorativne ako na njih dodate neki detalj.  

Uživajte i zabavite se dok ukrašavate prazničnu trpezu. I ne zaboravite da će najlepši ukras svake trpeze biti vaši dragi ljudi koji će taj dan biti sa vama.

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp