Search
Close this search box.

Jelena Trninić Vukić pisac sa modne piste, koji će osvojiti vaša srca!

Bivša manekenka Jelena Trninić danas Vukić osim brojnih naslovnica ima zaista bogatu biografiju . Nekoliko puta proglašena za najbolju manekenku, ona je i diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom. Darovita Beograđanka akreditovani je predavač i saradnik NTC tima koji je namenjen kognitivnom razvoju dece. Osnivač je NVO Mravinjak čiji portal namenjen mladima uređuje nekoliko godina. Prošle godine se oprobala i u pisanju poezije za najmladje, te je za pesmu Lasta dobila prestižnu nagradu “Dobrica Erić” na Đurđevdanskim knjizevnim susretima. 

Supruga i majka dva dečaka poslednju deceniju provodi na obali jadranskog mora u Baru, mestu za koje kaze da je pored porodice najvise inspirise da se kreativno izrazi. Rezultat pažljivog gajenja deteta u sebi je Jelenina knjiga pod nazivom “Milan Vesna i jedna kuća tesna”. Ovo književno delo namenjeno je osnovcima ali i svima, posebno roditeljima kojima je detinjstvo izvor radosti a ljubav pokretač. 

Milan i Vesna su brat i sestra koji dele sobu. Stalno se svađaju i izluđuju svoje roditelje, prijatelje i komšiluk.Kada im nestanu omiljene stvari, nakon što odbiju da reše zagonetku koja se misteriozno pojavila na kuhinjskom stolu, oni su primorani da se udruže i reše čitav niz zagonetki kako bi sačuvali svoje dragocenosti ali se i podsetili nekih zaboravljenih vrednosti. 

Knjiga je u izdanju Službenog glasnika napokon u knjižarama širom Srbije nakon dve godine napornog rada autorke. 

-Knjiga „Milan, Vesna i jedna kuća tesna“ nastala je spontano, kada sam jednog dana odlučila da probam da napišem priču o stvarima koje su mi bliske i u nju ubacim po neki element enigmatike kako bih je učinila zanimljivom. Imala sam iskustva raznih vrsta i sa raznih strana, u tom momentu sam bila i majka, i ćerka i sestra,i supruga, drugarica, kuma, uz to sam imala mnogo zagonetki koje sam pisala za radionice za decu koje sam vodila pa sam sve to poželela da uobličim u toplu porodičnu priču. Napisala sam je brzo, reči su prosto letele iz mene. Kada sam je završila, ostalo je samo da joj dam ime, koje je moralo da bude u stihu, jer obožavam rimu. Moji prvi kritičari, moja porodica i prijatelji su bili prvo iznenađeni pa onda oduševljeni, radna verzija knjige je spontano  dolazila do dece, komšija, prijatelja,  reakcije su bile sjajne i tako sam odlučila da pokušam da je objavim. Onda je došla Korona i otegla ceo proces na duge dve godine. Ali, sad kad je tu, gledam samo napred, a dve godine truda i rada da bih došla do ovde su jedna od najvećih škola u mom životu – rekla je ovim povodom Jelena Vukić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp