Search
Close this search box.

Joga – Kako početi?

joga

Joga je u fitnes svetu sve zastupljenija, a predstavlja vid fizičke aktivnosti, koja opušta i zateže telo, oslobađa od stresa i stvara neophodan balans uma i tela. Iako se u poslednje vreme mnogi odlučuju da počnu redovno da praktikuju jogu, vrlo često brzo odustanu jer joj ne pristupaju ispravno.

Zato smo za vas pripremili kratak vodič koji odgovara na samo jedno pitanje: Kako početi sa jogom?

Vežbajte kod kuće

Naravno, ako ste samouki trebaće vam mnogo vežbe da biste postali joga ekspert. Međutim, ukoliko ste uporni i želite da uspete, dovoljno je samo da nabavite prostirke i uključite na youtube-u bilo koji video sa jogom za početnike. Imajte na umu da je veoma važno da počnete od osnovnih poza, a da je za nešto složeije zahvate vreme, tek kad učvrstite osove.

Napravite adekvatnu atmosferu

Trening će ići mnogo bolje, ako obučete opremu, pustite neku opuštajuću muziku i potpuno rasteretite misli. Da biste uspeli, zaista je važno da dok trenirate relax bude vaš jedini fokus.

Postavite sebi ciljeve

Pre svega odgovorite sebi na pitanje: Zašto baš joga? Ukoliko zaista želite da steknete balans uma i tela, potpuno se posvetite. Postavite sebi određene ciljeve vezane za joga poze i meditaciju, kako biste iz dana u dan motivisali sebe.

Foto: @sjanaelise

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp