Search
Close this search box.

Još uvek niste sigurni? Ovih 5 znakova pokazaće vam da li ste spremni za zajednički život

Zajednički život veoma je ozbiljan korak u svakoj vezi, zato je zaista važno da o tome dobro razmislite i detaljno porazgovarate sa svojim partnerom o svemu što vas tokom novog, zajedničkog poglavlja očekuje.

Ponekad, čak iako dugo planirate ovaj korak niste potpuno sigurni da li je još uvek pravo vreme da započnete zajednički život. Kako biste sebi dali odgovor na ovo pitanje, potrebno je da svoj emotivni odnos sagledate objektivno, sa strane i pokušate da uočite da li u vašem odnosu postoje oni sigurni znaci da ste vas dvoje savršen par i da ste spremni za ovu veliku, zajedničku avanturu.

Dakle, ako uočite neke od sledećih znakova u vašem odnosu, definitivno ste spremni da otpočnete zajednički život.

Razgovarate o zajedničkoj budućnosti i imate zajedničku viziju iste

U vezama u kojima partneri i nisu baš sigurni da sebe u budućnosti vide sa osobom sa kojom su trenutno, zajednička budućnost je tabu tema. Sa druge strane, ako vi o vašoj budućnosti pričate kao o zajedničkoj, to znači da oboje ozbiljno posmatrate svoj odnos i da u vezi uživate u potpunosti. Ako su uz to vaši pogledi na zajedničku budućnost slični, onda je pravo vreme da planirate zajednički život, jer desiće se pre ili kasnije, a ko ne želi da sa voljenom osobom provodi svaki dan?

Kada vodite ovakve razgovore recite sve svoje želje i planove bez zadrške, zaista je bitno da shvatite kako vaš partner gleda na to, ako planirate da gradite zajednički svet.

Naučili ste zrelo da rešavate nesuglasice

Nesuglasice su sastavni deo svake zdrave veze. Što pre počnu da se naziru, to ćete pre naučiti kako da se sa njima nosite, na zreo i fer način.

Ako ste rešili da počnete da živite zajedno, zaboravite na inat, ponos i ostale stvari, koje vam ne dozvoljavaju da priznate da i niste baš uvek upravu. Ako želite da sa svojim partnerom podelite život, morate se ponašati zrelo i razumno. Zaboravite ego i sujetu. Spustite loptu i porazgovarajte kao ljudi, uočite razlike, prihvatite sve što možete i dajte sve od sebe da se ovom drugom prilagodite.

Ukoliko ste naučili ovako da funkcionišete, onda zaista ima smisla da počnete da tražite zajednički stan. 🙂

Prevazišli ste zaljubljenost

Ovo je preduslov za razmišljanje hladne glave. Dakle, ako ste još uvek u fazi lude zaljubljenosti, ne možete svoju vezu da sagledate objektivno, što znači da definitivno nije pravo vreme za zajednički život.

Ali onda kada zaljubljenost prođe, kada nastupi doba ljubavi, ono doba u kome smo svesni svih mana našeg partnera, ali ga i dalje bezuslovno volimo, vreme je da hladne glave porazmislimo da li je to osoba, pored koje možemo da provedemo život. Ako je vaš odgovor da, onda više nema sumnje. Nema ničega lepšeg od započetog dana pored osobe koju volite.

Razgovarate o tome

Dakle, kada počnete da planirate zajednički život, morate zaista otvoreno razgovarati o svemu, a posebno o vašim finansijama. Kada živite zajedno, vi ste na korak bliže braku, iako vam se sad možda i ne čini tako. U tom slučaju, više ništa nije moje ili tvoje, sve je vaše zajedničko. Morate na samom početku odlučiti kako ćete raspodeliti finansije, kućne poslove, zajedničko vreme, ali i ono samostalno. Sve što zajednički život podrazumeva, mora biti tema razgovora, pre nego što se upustite u proces useljenja.

Osećate da je to sledeći korak

Kada ste oboje zaista spremni na to, osetićete da nema ničeg ispravnijeg, nego da spakujete svoje stvari, nađete stan i započnete zajednički život. Ako se volite vi želite da provodite svaki trenutak zajedno. Da ručate zajedno, da se budite i ležete zajedno i da međusobno komentarišete sve, od najbanalnijih novinskih naslova do važnih životnih pitanja, jer jedino to je ono što će vam dati osećaj celine, da konačno postanete jedno.

Zajednički život je jedna velika avantura, ali i lekcija. Neće uvek biti zabavno i neće vam uvek “cvetati ruže”, ali nikada nećete zaspati posvađani, nikad nećete biti sami, bez nekoga ko će vas zagrliti i utešiti nakon napornog dana.

Upoznaćete se u potpunosti, prevazići ćete sve nesigurnosti i ma koliko ponekad teško izgledalo, iz dana u dan volećete se sve više. Za neke korake u životu potrebna vam je hrabrost i neki potezi su zaista vredni rizika.

Ko ne reskira, ne profitira, a ovoga puta, vreme je da ceo ulog stavite na ljubav!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp