Search
Close this search box.

Kako da budete raspoložene i posle praznika

Nako praznične euforije, odličnog raspoloženja, uređivanja, ukrašavanja, pečenja mesa, kolača, shvatamo da su praznici mnogo brže prošli nego što smo mogli i da zamislimo. Vreme darivanja poklona i slavlja je gotovo, a mi se polako vraćamo se u realnost. Znamo da povratak sa odmora nije uvek lak zadatak,ali verujte nam da je moguće održati dobro raspoloženje i nakon praznika.

Glavni problem nastaje kada se posle slavlja i praznika ponovo suočimo sa nagomilanim svakodnevnim obavezama koje su se nagomilale tokom praznika.

Pre svega je važno da udahnemo duboko i da kažemo same sebi: “Vreme je za nove pobede!”

A onda, pratite ove korake i učinite da 2018. godina bude najbolja do sada!

  • Pre svega odbacite negativne misli. 

 

  • Mi u svemu vidimo nešto pozitivno, pa tako i u vraćanju sa odmora. Videćete kolege i pričati sa njima o doživljajima sa odmora. Zar to nije uzbudljivo?

 

  • S obzirom da je ova zima prilično topla i podnošljiva, iskoristite svaki zračak sunca i uživajte u njemu. Kada je hladnije, slobodne trtenutke iskoristite za dobru knjigu, film ili novi hobi. Ima li šta lepše od filmskog maratona ili čitanja knjige ispod toplog ćebeta uz omiljeni napitak!?

 

  • Spavajte 8 sati dnevno i hranite se zdravo! Znamo da vam teško pada da se sa grickalica i kolača vratite na zdraviju hranu, ali vaše telo će vam biti zahvalno. Neka vaša ishrana obiluje salatama, voćem i ribom. Obucite se toplo i krenite u šetnju, ma koliko vam teško pada da izađete iz toplog doma. Osećaćete se fantastično čak i ako odaberete kraću rutu. Umesto kolima, idite pešice do prodavnice i pošte ili izađite stanicu ranije i prošetajte do kuće.

 

  • Emocionalnu stabilnost, mir i koncentraciju pruža nam joga. Ukoliko imate više loših nego dobrih dana, onda je joga prava stvar za vas! Videćete, uz jogu osećaćete se bolje i pozitivnije! Uvrstite jogu i meditaciju u svoju svakodnevicu i svedočićete savršenim promenama i napretku u svom životu!

 

  • Trudite se da što više budete fizički aktivni. Redovna fizička aktivnost veoma je bitna za psihičko i fizičko zdravlje. Ukoliko ste nabacili koji kilogram viška, ovo je odličan način da ih izgubite. Već smo vam naveli da je pešačenje odličan način da se pokrenete. Odaberite i neki sport, na koji ćete ići najmanje dva puta nedeljno, a u kombinaciji sa šetnjom ili sa laganim trčanjem. Izbegavajte lift, koristite stepenice.

 

  • Dajte sebi oduška, isto kao i kada ste na odmoru. Idite makar jednom mesečno u spa ili na masažu. Napunite baterije tako što ćete baš svakog dana posvetiti vremena samo za sebe, makar i 10 – 15 minuta. Mali rituali koji vam prijaju učiniće da lakše prebrodite sve naporne dane i  rešite brojne nagomilane obaveze koje imate tokom januara.

 

  • Proširite kulturne i zabavne aktivnosti. Budite strastveni, radoznali. Želja za učenjem je uvek in. Svakog meseca uradite nešto novo, pogledajte dobar film, upišite kurs ili prošetajte nekim delom grada u kojem ranije niste bili.

 

  • Jedna od najbitnijih stvari koji će vam pomoći da ostanete u dobrom raspoloženju jeste da budete okruženi ljudima koje volite, koji vas vole i utiču pozitivno na vas. Sa pravim ljudima svaki dan je praznik!

Ulažite u sebe, svoja interesovanja, posvetite se prijateljima, roditeljima i partneru. Međutim, ne zaboravite da obavljate svoje obaveze na vreme i da postavljate sebi nove poslovne ciljeve.

TO DO liste su sjajna stvar, jer ćete tako sve urađeno jednostavno da štiklirate. Važno je da vam obaveze budu na papiru, a ne nad glavom. 🙂

Ukoliko imate problem da se organizujete, Pomodoro tehnika će vam biti od ogromne koristi. O njoj pročitajte OVDE!

Kako da budete produktivniji uz pomoć paradajza?

Neka 2018. godina bude najbolja do sada!

Milica Stanojević

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp