Tema dana: Kako da budete sami a ne usamljeni?

Samoća je jedan od najvećiih ljudskih strahova, koji proističe upravo iz činjenice da nedovoljno poznajemo sebe. Naravno, čovek je po prirodi stvoren da se oseti prihvaćen i voljen u grupi drugih ljudi, kojoj pripada, međutim, jedna od čini se naših najvećih grešaka je svakako ta što zaboravimo da prvo moramo zavoleti i prihvatiti sami sebe, a to ćemo najbolje uspeti, ako se na neko vrezem osamimo.

Ako želite da kroz život podjednako uspešno koračate sami, ili pod ruku s nekim, prvi korak, koji morate napraviti je samospoznaja. Kada se potpuno ogolite, od početka do kraja, u svoja četiri zida, bez da vas iko posmatra, kritikuje, ili teši, morate naučiti da potpuno prihvatite i zavolite sebe i da se ohrabrite da sami počnete da kreirate i živite sopstvenu sreću.

Da biste u ovome uspeli, zaista je neophodno da budete iskreni prema sebi, da prihvatite svoje mane i najveće greške, da naučite da sebe zbog toga ne krivite, već da sebi pružite ruku, da ustanete i nastavite dalje, po mogućstvu, bez sličnih grešaka.

Pročitajte: Imate problem sa samopozdanjem? Evo kako da ove godine postanete zavodljiva, snažna i samosvesna žena

Važno je da vam kad god ste sami bude lepo. Ako neizmerno uživate u kafi, u nekom posebnom kafiću, ali danas baš niko ne može da vam pravi društvo, zašto ne biste otišli sami? Seli, naručili ono što inače naručujete i razbistrili malo svoje misli, sredili ih, dali sebi neki pravac, promislili o narednim ciljevima, o tome šta sve možete unaprediti kod sebe, ili jednostavno uživati u tišini, u najboljem mogućem društvu, a to je sopstveno!

Kada potpuno srastete sa sobom uživaćete u svakom samostalnom trenutku. Prijaće vam da odgledatge film sami, da šetate gradom i samo oslučkujete svoje misli, jer kad se potpuno otvorite pred sobom, postaćete najbolji prijatelj i kritičar sebi samom.

Samoća je idealno vreme za rad na sebi! To je onaj trenutak, kada poželite da izazovete sebe, da vidite koliko ste dosledni, motivisani i uporni, odnosno koliko ste voljni da uspete, na putu ka svojim željama i snovima! U tim trenucima primetićete da sami sebe motivišete i više nego dobro, da ste najbolja podrška i najiskreniji kritičar, kog ste ikad imali i da zaista uživate u svakom trenutku koji sa sobom provodite.

Važno je da znate, da šta god da se dogodi, na kraju dana imate sebe! Zato naučite da se volite, jer od trenutka kada sebe zavolite, shvatićete koliko uživate u životu i volite druge ljude. Nema straha od samoće, jer kad sebe volite niste usamljeni kad ste sami, a to je bitna razlika!

Foto: @rita_perskaya

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp