Search
Close this search box.

Kako da imate holivudski ten

  1. Iskoristite svaku pauzu da odradite tretman

Čim uhvatite sebe da ste besposleni, uzmite vaš uobičajeni serum ili masku i obradujte vaše lice jednim osvežavajućim tretmanom!

  1. Upražnjavajte masažu lica kako biste sprečili pojavljivanje bora.

Mnoge od nas prave grimase u toku dana, pa čak i u snu. Za opuštanje lica najbolje je da lagano pritiskate (oko 10 sekundi) područje između obrva, slepoočnice i pored nozdrva.

  1. Hidrirajte kožu u svakom smislu.

Osim redovnog unošenja dovoljno tečnosti u vaš organizam, jako je bitno da  hidrirate kožu i ”spolja” uz pomoć seruma, krema i maski.

  1. Izbegavajte vreo tuš.

Nemojte prati lice vrućom vodom – to je previše ,,grubo” za vašu kožu. Umivanje mlakom vodom je najbolje rešenje.

  1. Kremu za sunčanje nanesite prvo na vrat, grudi i ruke.sunscreen

Tek posle toga na lice, jer ova područja stare mnogo brže i teže ih je oporaviti nego lice, a jednako mnogo su izložena sunčevim zracima.

  1. Držite blagi piling uvek pri ruci, za slučaj da vam treba brzinsko osveženje.

Nikad se ne zna kad vas šef može pozvati na ručak, ili vam se javi onaj dečko sa kojim ste razmenili brojeve pre neki dan! Ne, nije detinjasto – radi se o samopouzdanju!

  1. Nikada nemojte trljati oči.

Ako trljate oči poput tiganja koji perete, imaćete kolutove veličine tog istog tiganja. Kada skidate šminku sa očiju, lagano obrišite maskaru. Budite ekstremno nežni!

  1. Vaše usne signaliziraju kada vam je potrebna nega.

Kada osetite da su vam usne suve, to znači da je vlažnost opala i da je vreme za hidrataciju!

  1. Ne putujte bez zaštitnog faktora.

Kada leti krenete na odmor, obavezno nanesite zaštitni faktor na lice. UVA zraci prolaze i kroz prozor autobusa i kroz prozor aviona.

  1. Proverite jelovnik.

Bilo da ste na dijeti ili ne, probajte da izbegavate prerađene ugljene hidrate poput belog hleba i pirinča. Umesto toga, odlučite se povremeno za hranu bogatu Omega 3 kiselinama, kao što je recimo avokado ili losos. Vaša koža će vam biti zahvalna!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp