Search
Close this search box.

Kako da komunikacijom pobedite rutinu i ojačate svoj brak?

Čini se da odnos dvoje koji se vole sasvim prirodno i spontano preraste u brak, onda kada su oboje dovoljno zreli, kada su spoznali da je to ta osoba za ceo život, sa kojom će deliti sve, u dobru i zlu, u bolesti i zdravlju, ali čini se da kada neko vreme prođe i savlada nas rutina, svakodnevne poslovne obaveze i stres, sve deluje kao da je preraslo u naviku i ništa više od toga.

Međutim, to zapravo nije navika. Reč je o rutini, koja je nastala iz vaše sigurnosti jedno u drugo, koja predstavlja vašu zonu komfora, i ma koliko vam to na početku prijalo, u jednom trenutku počeće da vam smeta. Pitaćete se gde su nestali oni dani kada ste bili zaljubljeni, bliski i puni želje da svaki trenutak provedete zajedno. Naravno da to nije nestalo nigde, još uvek je tu i oboje to osećate, međutim, brak je kao i svaki drugi odnos potrebno negovati.

Svakoga dana treba da idete jedno ka drugome, puni osmeha, ljubavi i interesovanja, a jedna od najvažnijih stvari je da svakodnevno razgovarate, da jedno drugom udelite lepu reč, pokažete zanimanje za dan svog partnera i da mu do znanja stavite da o njemu mislite u svakom trenutku.

Izdvojili smo za vas nekoliko fraza, koje bi svako od nas želeo da čuje od svog partnera, kako bi bio potpuno siguran da rutina nije učinila svoje i ugušila emocije, već da je ljubav još uvek jača od svega.

Šta želi da čuje svaka žena?

Divna si žena, majka i osoba!

Hvala ti za…

Uradila si fantastičan posao!

Inspirišeš me na…

Uvek me iznova iznenađuješ!

Volim tvoj osmeh!

Ti si stvorila naš dom.

Jako sam ponosan na tebe!

Volim te!

Divim ti se zbog…

Voleo bih da ti pomognem…

Ja sam srećan čovek!

Hajde da razgovaramo.

Poljubi me.

Reči koje bi vaš muž želeo da čuje:

Ti si moj čovek!

Hvala što se žrtvuješ za nas!

Hvala što me uvek saslušaš.

Verujem ti!

Neverovatan si muž i otac!

Ne mogu da prestanem da te posmatram.

Hvala ti za…

Mnogo sam srećna što te imam.

Kako da te usrećim?

Volim te!

Ne sumnjam u tvoj uspeh!

Razvijajte komunikaciju iz dana u dan! Ljubav je zaista važna, ali se nikako ne sme podrazumevati. Morate jedno drugome pokazati koliko se volite, a za to je potrebno činiti mala i velika dela i govoriti nežne reči, koje znače volim te!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp