Search
Close this search box.

Kako da ne utonete u zimski san

Većina nas mnogo više voli leto nego zimu, a mi se pitamo – zašto bismo vršili podelu na tabore? Već smo govorile o tome koje su sve blagodeti jeseni i za samce i za parove, a sada imamo i sjajne trikove kako da vaša energija ne opadne zajedno sa temperaturom. Čitajte dalje!

Izađite napolje

Ovo nije moguće u slučaju mećave, ali kad god ste u mogućnosti, izađite. Čak i kada je oblačno i hladno, dnevna svetlost se bori protiv naših promena raspoloženja sa promenom godišnjih doba. Poželjno je da to uradite čim se razbudite!

Planirajte sledeći odmor

Jedan način na koji možete ,,proći“ kroz zimu sa netaknutim visokim nivoom energije je da imate nešto čemu se radujete – nazvaćemo to: svetlost na kraju hladnog tunela. 🙂 Naime, u Holandiji je sprovedeno istraživanje koje je pokazalo da su oni koji su planirali svoj sledeći odmor bili znatno srećniji! Iščekivanje zabavnog putovanja poboljšava vaše raspoloženje u danima, nedeljama i mesecima koji vode ka njemu – čak i kada je -5 stepeni.

Jedite adekvatne namirnice

mleko

Kada je napolju sumorno i hladno, mi uglavnom poželimo da se ušuškamo uz hranu koja je topla, koja nas teši i koja nije baš najzdravija. Pre nego što zaronite u činiju špageta, uzmite u obzir da pojedine namirnice čine čuda za naše raspoloženje. Kako vreme postaje sve hladnije, pijte mleko zarad vitamina D (koji inače dobijate od sunca), grickajte seme bundeve kako biste uneli malo cinka (koji pomaže telu da se bori protiv upale) i stavite prstohvat cimeta u vašu jutarnju kafu, kako biste oterali uznemirenosti i depresiju!

Napravite sjajnu plejlistu

Kada imamo loš dan – uvek se okrenemo muzici. Stavimo slušalice i pustimo svoje omiljene pesme. Vesele pesme provereno poboljšavaju raspoloženje! Nedavno smo izdvojile najveće hitove ove godine, tako da – šta čekate? Napravite listu koja će vam izmamiti osmeh na lice.

Umirite se na trenutak

Ponekad strašno pomaže da napravimo pauzu i fokusiramo se na sebe – bukvalno. Jednom ili dva puta dnevno se smestite u svoju najudobniju poziciju i samo dišite. Opušta, oslobađa od stresa i rasteruje negativna osećanja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp