Search
Close this search box.

Kako da prilagodite svoju ishranu proleću

Proleće je zvanično tu, a to znači da ćete nositi svoje omiljene prolećne odevne komade jako brzo. Međutim, dok osvežavate svoj dom i orman kada se vreme prolepša, zar ne bi bilo super i da naša ishrana dobije malo prolećnog čišćenja?

Evo kako da to i uradite:

Prvi korak: Identifikujte tri nezdrave navike koje možete lako odbaciti

Znate one podmukle stvari koje radite svakoga dana, a koje su više navike nego pravo uživanje? Pričamo o onim postupcima o kojima ni ne razmišljate, ali vremenom se i te kako računaju. Na primer, solite hranu koju još niste ni probali, stavljate šećer u kafu i birate beli pirinač umesto kinoe. Ukoliko ste dodatno ambiciozni, izaberite pet! Zapamtite: i najsitnije izmene u korist zdravije ishrane značiće mnogo!

Drugi korak: Eliminišite te namirnice iz svog života

Jednostavno ih odbacite. Bićete šokirani koliko će vam malo nedostajati. Ukoliko vam je teško na početku, pronađite zamenu: stavite malo bademovog mleka u kafu ili kuvajte kinou sa sokom od ananasa kako biste joj dodali ukusa. Ne zaboravite da uključite sezonske namirnice poput zelene salate i/ili mladog luka i da vodite računa da vam obrok bude bogat zdravim hranljivim sastojcima.

Treći korak: Ostanite u tom režimu do sledeće zime.

Najlakša ,,dijeta“ ikada, zar ne?

Da li želite da vam sezona 2017/2018 bude zdravija? Izbegavajte ove namirnice!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp