Kako da regenerišemo metabolizam za 24 sata

Vežbe i ,,brze prepravke“ u ishrani mogu da zvuče privlačno, ali na duže staze mogu ozbiljno narušiti vaš metabolizam. Nutricionisti često skreću pažnju na to na da postoji mnoštvo pogrešnih informacija u tome kako da zaista pokrenemo svoj metabolizam i pripremimo telo za pravo, trajno gubljenje kilaže.

Ti trikovi uspeju samo ponekad, ili su rezultati samo privremeni, a nikada onakvi kakvi biste želeli da budu. Zato vas ohrabrujemo da zaboravite sve što vam je do sada rečeno o tome kako da se vratite u formu i prihvatite ove tri promene koje zaista imaju dugoročni efekat.

Popijte dva litra vode svakog dana

Najlakši način da ostanete hidrirani je da jednostavno popijete dva litra vode dnevno. Popijte, na primer, pola litra kada ustanete, još pola litra u 1, zatim u 3 i u 5 i gotovi ste za taj dan!

Ne preterujte sa vežbanjem

fitness

Previše intenzivno vežbanje može uticati na hormone koji usporavaju rad već spomenute štitaste žlezde, poput kortizola, estrogena i testosterona. S obzirom na to da je štitasta žlezda epicentar našeg metabolizma, želimo da joj ugodimo što više možemo. Dakle, pronađite program koji vam najviše odgovara i nikako nemojte preterivati!

Jedite namirnice koje sprečavaju upale

Ukoliko ste često osećate naduto posle obroka, vaše telo pokušava da vam pošalje poruku. Preskočite brojanje kalorija i jednostavno jedite hranu koja čini da se osećate dobro. Namirnice protiv upale su krucijalne za metabolizam koji dobro funkcioniše. U protivnom, može doći do hormonskog disbalansa, te poremećaja rada štitaste žlezde. Dakle, okrenite se paradajzu, spanaću, bademima i jagodama i bićete mirni. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp