Ove vežbe sagorevaju najviše kalorija za sat vremena!

Odvajanje vremena u toku dana da se fizički aktivirate je samo po sebi posao. Bilo da ste ranoranilac koji započinje dan vežbanjem ili idete u teretanu posle posla, postoji čitava lista zadataka koja se nadmeće za vaše dragoceno vreme.

Ponekad je najviše što možemo da izdvojimo sat vremena (ili manje), pa je važno da za to vreme damo svoj maksimum.

Dok se odluka o tome kakva vrsta vežbanja je najbolja za vas svodi na to da odredite šta je to u čemu najviše uživate i šta vas motiviše da se dobro oznojite, postoje određeni treninzi zahvaljujući kojima najbolje možete iskoristiti to ograničeno vreme, naročito kada govorimo o sagorevanju kalorija.

Mi izdvajamo top 5 vežbi kojima možete postići najviše učinka za sat vremena:

Trčanje uz stepenice

stpenice

Na mestu broj 5 predlažemo trčanje uz stepenice. Ovo je veoma efektivan način da sagorite puno kalorija kada nemate mnogo vremena za gubljenje.

Plivanje

Energično plivanje opravdano zauzima četvrto mesto. Plivanje održava zdravu težinu, zdravo srce i pluća, a ujedno oblikuje mišiće i gradi snagu.

Tekvondo

tekvondo

Osim što ćete fizički ojačati, ova borilačka veština pomoći će vam da povratite i mentalnu snagu. Ona razvija disciplinu kroz temeljno treniranje tela i uma.

Preskakanje vijače

Preskakanje vijače je pri samom vrhu kada su u pitanju vežbe koje sagorevaju najviše kalorija po satu – čak do 1300 ukoliko energično vežbate! 15 – 20 minuta preskakanja sagoreće celu čokoladicu koju ste pojeli danas. Osim toga, jača i gornji i donji deo tela.

Trčanje

trcanje

Zajedno sa prethodnom vežbom deli prvo mesto. Naime, čovek težine oko 70 kilograma sagori i do 12 kalorija u minutu, i to po ravnoj površini. Trčite uzbrdo ili po vetru i taj broj će se uvećati. Trčanje ujedno i oblikuje mišiće nogu do savršenstva, a osim toga aktivira i naš torzo. Maltene kao da ste spakovali 10 vežbi u jednu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp