Radoholičari, evo kako da se opustite

Radoholičari, dobrodošli. Nemojte se stideti od nas. I mi volimo naše poslove – mnogo. Toliko da smo ponekad ponosne na sebe kako navigiramo kroz svoje prebukirane rasporede. Međutim činjenica je da je našim mozgovima potreban odmor.

Zato smo sabrale nekoliko saveta kako da iz svakog opuštanja izađete još produktivniji:

Opuštanje je opuštanje

Shvatite ovo: potpuno je u redu da jednostavno iskulirate. Naporan rad i stres imaju dugotrajne posledice na vaš um. Vašem duhu i telu je potrebno vreme odmora kako bi funkcionisali. Zabava ima svoju svrhu, nemojte je zanemarivati.

Istrenirajte svoj mozak

country-garden-hammock

Vašem mozgu je potrebna rutina. Ritual za opuštanje će vam dodatno pomoći da se oporavite. Shvatite ozbiljno svoj san i uspostavite zdravu rutinu pred spavanje. Isto tako, održavajte i dnevne rituale kako biste ,,isprogramirali“ mozak da maksimalo iskoristi svaki trenutak odmora. Male navike mnogo znače – upamtite to!

Isplanirajte svoje vreme za zabavu

Možda deluje da tu nema mnogo spontanosti, ali malim koracima idemo do velikih pobeda. Isplanirajte odmor ili vikend. Ubacite ih u planer, iako su možda u daljoj budućnosti, jer su studije pokazale da iščekivanje odmora znatno poboljšava raspoloženje. Svetla budućnost čini da sadašnjost bude još slađa, zar ne? 🙂

Pokupite benefite

Mi smo tu da vam kažemo da kada počnete da pristupate slobodnom vremenu kao neophodnoj stavci za održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja, to ostavlja prostora za mnoge avanture koje će obogatiti vašu dušu. Radujte se kvalitetnom vremenu koje ćete provesti sa sami i/ili sa dragim ljudima. Posao će uvek biti tu kada se vratite.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp