Evo kako da se rešimo briga jednom zauvek

Stres se razvija onda kada se vaša pozicija u životu razlikuje od one na kojoj ste vi zamislili da bi trebalo da budete u tom trenutku. Iako je u pitanju reč kojom se sa lakoćom ,,gađamo“, stres je nešto što ne bi trebalo da se shvata olako. Kada se ne kontroliše, može dovesti do usvajanja toka misli koji se isključivo oslanja na brigu, a time prouzrokovati i niz zdravstvenih problema.

Ovaj problem je naročito uobičajen kod žena. Kako bismo stavili tačku na stres i sumnju u sebe same, potražile smo tri najjednostavnije promene koje svako od nas mora početi da usvaja, kako bi nam budućnost bila mirna i puna samopouzdanja. Utišajte svog unutrašnjeg kritičara – zauvek!

Pokolebajte negativnost

Kada mislite o mogućim ishodima, da li vaš um traži one najgore? Ukoliko krene u negativnom smeru, izazovite taj tok misli pitanjima poput ,,Da li je to tačno?“ ili ,,Da li je to jedino objašnjenje za ono što se dešava?“ Pokušajte da pronađete jedan ili više jednako mogućih scenarija i mislite o tome kako će svaki od njih učiniti da se osećate.

Igrajte u svoju korist

Ukoliko volite to što radite, mnogo je lakše da budete uspešni. Najpre, spoznajte ono u čemu ste dobri i kako možete koristiti svoje najjače veštine da zablistate na radnom mestu. Sve se vrti oko toga da identifikujete delove vašeg posla u kom suštinski uživate i koji ističu vaše kvalitete. Međutim, nemojte tu stati. Primenite načine na koje možete iskoristiti i nadograditi svoje snage svakoga dana.

Utišajte svoju unutrašnju ,,lošu devojku“

Mislimo na onaj unutrašnji glas; znate već na koji. Umesto što ste sami sebi najoštriji kritičar, probajte da pričate sa sobom kao što biste posavetovali bilo kog drugog prijatelja. To znači da gledate na svoje greške i propuste sa razumevanjem. Budite otvoreni ka učenju i ne unižavajte sebe same jer niste savršeni. Šta uopšte i znači biti savršen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp