Search
Close this search box.

8 trikova da vam šminka opstane tokom celog dana

Svakog jutra odvajate vreme za nanošenje šminke, pažljivo ujednačavate i izvlačite sve do savršenstva. Međutim, onda se desi da se vaši proizvodi nađu tamo gde im nije mesto (kao na primer – kragna od košulje ili šolja od kafe), umesto da budu na vašem licu.

Zato danas MCT savetuje kako da sve ostane fiksirano na svom mestu kako biste tokom celog dana bile mirne!

Započnite pilingom…

Brz tretman toplom, vlažnom krpom će odstraniti sav višak suve kože – i omogućiti da lagano nanesete šminku koja će postojano ostati tu gde jeste.

…zatim nanesite hidratantnu kremu

krema

Da, čak i vi koji imate masnu kožu. Tanak sloj losiona je zapravo neophodan kako biste stvari održale u ravnoteži. Nanesite ga na lice i vrat, a zatim pustite da ga koža u potpunosti upije (dobrih 5 minuta) pre nego što nanesete podlogu.

Koristite prajmer

Ukoliko vam je postojanost šminke bitna (a kome nije), morate dodati prajmer svojoj kolekciji. Prajmer pomaže podlozi da se bolje ,,veže“ za kožu i ponaša se kao zaštitna barijera. Kada vaše lice počne da se suši ili masti tokom dana, prajmer će da spreči da vaša šminka ,,sklizne“.

Proverite svoju podlogu

found

Generalno, formule bez ulja opstaju duže na licu. Međutim, ukoliko je vaša koža suva, bolje je da koristite podloge koje u sebi imaju hidrirajuća svojstva, kako biste izbegle neujednačeni finiš.

Napravite bazu za karmin

Kako bi vaš karmin opstao i nakon jutarnje kafe, nanesite boju u slojevima. Uokvirite i obojite usne olovkom, a zatim preko nje nanesite karmin.

Nanesite senku preko ajlajnera

senka

Isto važi i za oči. Kako bi ta besprekorno izvučena linija opstala tokom celog dana, učvrstite je sa malo senke u istoj boji.

Pređite na vodootpornu maskaru

Ovo je najbolji način da izbegnete one užasne razmazane oči. Ukoliko vodootporne formule čine da vam trepavice izgledaju isuviše suvo, probajte da svoju uobičajenu maskaru učvrstite jednim slojem vodootporne.

Ruke k sebi!

pexels-photo-211997

Možda toga niste svesne, ali dodirivanjem lica tokom dana podstičete to da se vaša pažljivo naneta šminka poremeti. S obzirom na to da su tu masnoće na vrhovima prstiju i bakterije, što manje dirate lice, to će vaša šminka (a i koža) izgledati bolje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp