Search
Close this search box.

Kako da ugodite sebi, ne samo 8. marta, već svakog dana?!

Drage žene, ovoga puta na samom početku želimo da vam čestitamo vaš dan! Uz najiskreniju želju da više nijedan 8. mart nećete čekati sa nadom da će vam voljena osoba pokloniti cvet, ili neki drugi mali znak pažnje. Ne zadovoljavajte se mrvicama, naučite da svakoga dana sebe tretirate kao kraljicu, a kada od sebe doživite kraljevski tretman, pažnja od bližnjih neće izostati.

Decenijama smo se borile za pravo glasa i jednakost, a jednakost nikada u potpunom smislu nije došla. Zato, umeto da čekamo da nam kažu bravo što smo žene, što smo majke, ćerke, sestre, preduzetnice i domaćice, vreme je da priznanje odamo sebi same! Ovoga puta ne samo 8. marta već svakog dana.

Izdvajamo kratak priručnik “za ugoditi sebi”, sa nadom da ćete početi da ga praktikujete već danas.

#Počastite se omiljenim obrokom

Kao žena koja radi, ima mnogo obaveza i zazire od ulaska u kuhinju u kojoj će neminovno provest sve slobodno vreme, u pripremanju obroka za naredni dan, imate pravo da kuhinji kažete ne i sebe počastite omiljenom pastom i čašom vina u obližnjem restoranu! I to ne danas, već svaki dan kada vam se učini da nemate snage za krpu i varjaču.

#Opustite se

Znamo, danas je luksuz imati slobodno vreme i novac, koji nije predodređen za plaćanje nekih obaveza. Pa ipak, jednom mesečno zaslužujete da sebi uplatite spa, masažu ili neki tretman, koji će vam pružiti ne samo prekopotrebno opuštanje, već i vreme u kome ćete se setiti ko ste i zašto volite sebe.

#Vaše vreme

Od trenutka kada budilnik zazvoni čeka vas spremanje mališana za školu, ručka za posao, gomila obaveza koje morate obaviti pre nego što napustite dom. A gde ste u svemu tome vi? Izdvojite prvih pola sata na početku vašeg dana samo za sebe, za kafu koju nikako ne stižetete da popijete sa uživanjem, za preslušavanje omiljene emisije, za čitanje, koje toliko volite, ali nemate vremena.

Da biste u danu bile super žena, što svakako jeste, udovoljite prvo sebi, makar i na pola sata i radite to svakoga dana! Ne zaboravite, ljubav i pažnja koju vam drugi poklanjaju proističe iz ljubavi koju negujete sami prema sebi, zato volite sebe svaki dan i podsetite se koliko je istinski važno da o sebi vodite računa!

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp