Search
Close this search box.

Kako da vam frizura opstane za vreme toplih letnjih dana

Ista ona isfenirana kosa koja danima stoji u martu, tokom letnjih meseci izdrži dok ne zakoračimo napolje na tropsku vrućinu. Malo strategije je potrebno da pobedimo tu vrelinu jednom zauvek. Evo nekoliko laganih trikova koje možete primeniti odmah!

Počnite pod tušem

kosa

Držite se hidrirajućih šampona i balzama koji održavaju vlažnost kose, kako ne bi kupila vlagu iz vazduha (što dovodi do kovrdžanja).

Sušite kosu uveče

I najmanji tračak vlage na kosi će je ukovrdžati, tako da se uverite da ste je dobro osušili pre nego što izađete napolje. To znači da je najbezbednija varijanta da je operete i osušite uveče, a oblikujete ujutru.

Zaštitite je

kosa 2

I najmanja doza laka za kosu, koju ćete naneti od polovine dužine prema krajevima će obuzdati pramenove i dodati malo sjaja. Vodite računa da formula laka bude bez alkohola.

Ukosnice su spas

Ako očekujete da ćete biti napolju duže vreme, oblikujte kosu u neobaveznu punđu i učvrstite je ukosnicama kako bi vaš stil ostao netaknut.

Ruke k sebi!

kosa 3

Čačkanje kose stvara trenje, a trenje do ,,čupavosti“. Obuzdajte poriv da prolazite prstima kroz kosu, kako bi vam frizura duže opstala. U slučaju da ste jedni od onih koji to non-stop rade, zavežite je u gorespomenutu punđu i u potpunosti eliminišite iskušenje. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp