Search
Close this search box.

Kako da vam više nijedan ponedeljak ne bude loš

Ne izmišljamo toplu vodu kada kažemo da je za mnoge ponedeljak najgori. Nakon dva predivna dana kada spavamo koliko god želimo i radimo šta god želimo, ponedeljak dođe i upropasti svu zabavu i podsedti nas da smo, uh, odrasli. I da imamo – auć – poslove.

Međutim, postoje neke stvari koje možemo uraditi kako bi nam ponedeljak bio sjajan, kakav zapravo i jeste!

Isplanirajte nedelju unapred…

To-do liste su spas. Ispisivanje svega što imate da odradite će najpre osigurati da nešto ne zaboravite, a dozvoliće vam i da dobro isplanirate kako ćete sve rešiti. Ovo važi za sve. Od zakazanih pregleda i obaveza do kućnih poslova i obroka.

…ali nemojte ništa zapravo raditi dok vikend još traje

Planiranje nedelje unapred je jedna stvar, ali potrudite se da ne radite ništa vezano za posao tokom vikenda. Subotom i nedeljom se sve vrti oko opuštanja i punjenja baterija, a ne ispaljivanja mejlova i iscrpljivanja sebe pre nego što radna nedelje uopšte počne.

Uradite nešto značajno

Ovo bi trebalo da bude nešto što vas na neki način ispunjava. Bilo da je joga, meditacija, duga šetnja ili volontiranje u skloništu za životinje. Ovakve aktivnosti teraju vas na razmišljanje i imaćete osećaj da radite nešto stvarno dobro, bilo za sebe ili za druge. Pritom, ko ne bi želeo da provede dan igrajući se sa slatkim kucama? 🙂

Naspavajte se

Kada pomislimo na svoje najstresnije dane, često su praćeni lošim snom. Posle dobre partije spavanja bićete odmorniji i oprezniji, spremni da se suočite sa svim što radni dane ,,bace“ na vas!

Nemojte piti nedeljom uveče

Razmislite dva puta o onoj ,,Sunday Funday“ frazi. Umereno, malo pića u toku dana je u redu, ali nemojte preterati. Ponedeljak je dovoljno težak bez dodatnog mamurluka. Popijte bolje mimozu ili dve posle ručka, a uzdržite se od jačih varijanti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp