Kako da vaša isfenirana kosa opstane duže

Ispostavilo se da za opstanak naše frizure moramo povesti računo o više stvari – od toga kako peremo lice, do toga kako vezujemo kosu. Obratite pažnju na sledeće stavke, i vaša frizura će biti savršena dugo nakon što ste izašle iz salona!

Najpre, koristite odgovarajući šampon i regenerator

Sve se vrti oko toga da počnemo sa čistom i mekom kosom. Ako nanosite preparate koji je otežavaju, frizura će ,,splasnuti“ i izgledaće sveže isfenirano jedva jedan dan. Potražite balzame koji su lagani i koji hidriraju. Oni će prodreti kroz spoljašni sloj vlasi i vaša kosa će biti savršena za oblikovanje!

Popustite rep

Čim vežete kosu u rep ili punđu, uopropašćavate svoju frizuru jer ćete je ,,izlomiti“ na čudnim mestima. Najbolje bi bilo da kada napravite punđu iskoristite dve ukosnice umesto gumice, kako biste je učvrstili. Ako imate gušću kosu, napravite dve neobavezne punđe. Izgledaćete preslatko, a frizura vam neće ni mrdnuti. 🙂

Zaštitite početak kose

Kada perete lice, trebalo bi da nosite pamučnu traku za kosu kako ne biste ukvasili ,,početak kose“ na čelu. Čim voda dotakne taj deo, odmah će se ukovrdžati. Kada se tuširate, obavezno stavite kapu za tuširanje kako para ne bi deformisala vaše sveže napravljene talase.

Koristite odgovarajuće serume i ulja

Začešljajte kosu u visok rep i držite jednom rukom. Drugom rukom nanesite dve do tri kapi laganog seruma na dlan i prođite njome duž repa. Kosa će vam izgledati sveže isfenirano kad je pustite!

Gledajte, ali ne pipajte (previše)

Stalno čačkate ili vrtite kosu? Držite ruke podalje! Posebno nakon što ste završile s jelom ili nakon što ste nanele kremu za ruke. Iako ste oprale ruke više puta, ulja sa vaših prstiju preći će na vlasi i upropastiće vam frizuru.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp