Search
Close this search box.

Kako da vaša soba postane raj za spavanje

Ukoliko imate problem sa spavanjem, trebalo bi da razmotrite jedno malo preuređenje sobe. Nekoliko jednostavnih trikova može predstavljati razliku između osam veličanstvenih sati neprekinutog sna i još jedne nemirne noći pune okretanja i prevrtanja.

Okrečite je

Zagasite nijanse plave imaju u najvećoj meri umirujući efekat na vaš um i raspoloženje – time pomažu da se noću bolje opustite. Niste ljubitelj plave? Neutralne boje poput sive ili srebrne takođe funkcionišu!

Svaka boja priča svoju priču. Pogledajte šta boja vaše spavaće sobe govori o vama!

Utišajte svetla

Dodajte prekidač za smanjenje intenziteta svetla svom osvetljenju na plafonu, ili nabavite malu lampu za vašu natkasnu. Poneka sveća umirujućih mirisa, poput lavande ili vanile, takođe može pomoći da napravite uvertiru za kvalitetan san. (Ne zaboravite da ih ugasite pre nego što otplovite u svet snova!) Poenta priče: standardno svetlo ,,iznad glave“ je previše jako za vreme pred spavanje.

Nabavite tamnije zavese

Činjenica: Što je tamnije, to ćete bolje spavati. Uložite u zavese koje će blokirati jutarnje sunčeve zrake koji vas bude ranom zorom. Videćete da se isplati!

Promenite posteljinu

Izbegavajte posteljinu koja se pravi od sintetičkih materijala poput poliestera ili najlona i odaberite nešto što bolje ,,diše“ i što je mekše, poput pamuka.

Postoje neke stvari koje ometaju naš san. U ovom tekstu pročitajte koje su.

Dodajte prekrivač

spavaca

U zavisnosti od godišnjeg doba, pamučni tanki prekrivač može biti nedovoljan, a ono mekano ćebence koje imate može biti previše. Umesto da se znojite i smrzavate celu noć, dodajte prekrivač srednje debljine kako biste bolje regulisali temperaturu dok spavate.

Zamenite jastuke

Ako vaši jastuci imaju sumnjive fleke i trajne žute pečate, može se reći da je njihovo vreme prošlo. Osim higijenskih razloga, uvek bi trebalo da menjate izobličene jastuke na dve godine, kako biste poštedeli sebe bolova u vratu.

Postoji i jedna navika koja sabotira naš san. Evo koja je.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp