Kako da vaša veza ne zapadne u kolotečinu!?

Šta znači ruka u ruci, podrška, pogled koji govori “razumem!”? To znači da ste vi dvoje, a jedno! Da postoji neko ko je vaš drugi deo, da ste vi nečiji drugi deo, a da ste zajedno celi!

Međutim, do te celine se ne dolazi preko noći, ona nastaje postepeno i potreban je uzajaman rad i trud, da bi se stvorio tako nepokolebljiv i čvrst odnos.

Na putu od početka jedne veze, zaljubljenosti, leptirića u stomaku i euforije, do ovog odnosa izgrađenog na poverenju, ljubavi i razumevanju, kao jedan od većih neprijatelja stoji kolotečina u koju zapadnu mnogi parovi, koja stvara dosadu i kojoj se najčešće prepuste u nedostatku kreativnih ideja, za koje svi misle da su ih potrošili još na početku zabavljanja.

Mi verujemo da nije tako! Za prevazilaženje kolotečine potrebno je veoma malo: kreativnost, volja, ljubav i naravno da poznajete svog partnera.

Kao i uvek, mi imamo neke predloge za vas:

Kuvajte zajedno: Mnogi parovi, vrlo često večeraju po restoranima i misle da na taj način unose inovaciju u svoju vezu. Zašto umesto toga ne biste tu istu večeru spremili zajedno? Na primer, pronađite neki neobičan recept na internetu, podelite poslove i uz čašu dobrog vina i omiljenu muziku, spremite jelo zajedničkim snagama. Osim što je zabavno, verujte nam, da će vas zajednički trud zbližiti.

Pokažite da razumete jedno drugo: Vama, na primer, smeta što vaš dečko igra igrice po ceo dan. A da li vam je ikada palo na pamet, da možda i vi naučite da igrate tu igricu koju on toliko voli? Prvo što biste mu na taj način pokazali da se trudite da mu se približite, između vas bi se razvio takmičarski duh, adrenalin i ludo biste se zabavili. Osim toga, on bi odlučio da se revanšira, ostavio bi igrice i radio nešto što ispunjava vas, odveo bi vas na ljuljanje,ako to volite. Na ovaj način bolje biste se upoznali, razumeli i podigli vaš odnos za stepen iznad!

Ne bežite od neobičnih stvari, jer vam se čine patetičnim: Od toliko brige da pobegnemo od klišea, odnosi su postali šturi. Od tolikog truda da izbegnemo patetiku, zboravili smo na inovaciju i romantiku i tako smo sami prišli korak bliže kolotečini! Ipak, zašto ne biste zajedno uradili neku toliko neobičnu i retku, a tako jednostavnu stvar, o kojoj bi i drugi pričali. Šta mislite o putovanju na biciklama? O basketu 1 na 1 na obližnjem terenu u dva noću? O zajedničkom crtanju grafita? O tako običnom pisanju pisma jedno drugome?

Reći ćete da to danas niko ne radi. Možda – zato su u problemu. Da li to što drugi ne rade nešto znači da ni vi ne bi trebalo da budete drugačiji? Budite primer drugima, neka svako po uzoru na vas poradi na svom odnosu.

Ne zaboravite na sitnice: Jednu ženu neće obradovati cveće, čokoladica, karta za pozorište ili bioskop. Obradovaće je vaš gest, pažnja i želja da vreme provedete sa njom! Zašto brinuti o tome ko šta radi, vaš odnos je jedinstven i samo vaš, na vama je da date sve od sebe da bude najbolji!

Veza dvoje ljudi je kao cvet koji se zaliva, kojem se uklanjaju suvi listići da bi bolje cvetao, potrebni su mu pažnja i trud. Vi ste, kada stupite u vezu, preuzeli određenu odgovornost za drugu osobu, brinete o njenim potrebama i osećanjima. Verovatno niste pomislili na to, ali je to možda ljubav vašeg života. Zašto onda da ne bude nezaboravna?! Zaobiđite kolotečinu zajedničkim snagama, jer ona vam neće pomoći. Radite na vašem odnosu postepeno i izgradite ga od temelja do vrha!

Zapamtite: Sreću čine male stvari. A ljubav?

Ljubav je rolerkoster: malo bola, mnogo osmeha, pregršt uzbuđenja i mnogo iskušenja. Tu nema mesta dosadi. Prebrodite to na što šareniji i nezaboravniji način!

Još tekstova koji će učiniti vašu vezu boljom, pročitajte ovde!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp