Search
Close this search box.

Kako dodatno negovati kožu lica tokom hladnih dana?!

Ovo naglo zahlađenje i vetar iznenadili su nas u novembru, kao putare sneg u decembru i januaru. Ove “vremenske nepogode” dodatan su stres za kožu lica. Zato smo pokušali da pronađemo proizvode koji će nam dodatno pomoći da koži lica, koja je izložena vetru i hladnoći, obezbedimo optimalan izvor hidratacije. U radnjama je već počela Novogodišnja euforija, advent kalendari i prelepi setovi dominiraju, ali o tome ćemo drugom prilikom. Bili smo u Kiehl’s radnji i držali se fokusa, a to je da pronadjemo neki proizvod koji će da učini našem licu onaj “magic” efekt, kao u aplikacijama za obradu fotografija. Znate već koliko su devojke iz Kiehl’s-a stučne i voljne da pomognu. Objasnile smo šta nam je potrebno i da to želimo da podelimo sa vama i one su, bez trenutka razmišljanja imale rešenje.

Powerful-Strength Line-Reducing Concentrat snažan je serum koji brzo umanjuje znakove starenja, sa 12,5% vitamina C i dodatkom hijaluronske kiseline. Klinički dokazano ima blagotvoran uticaj na sitne linije i bore i koži vraća zdrav sjaj.

 Trenutno poboljšava izgled kože, koja postaje glatka i zrači zdravijim sjajem. Kiehl’s-ovi stručnjaci su pažljivo kombinovali sastojke i postigli brzo upijanje, bez masnog ili lepljivog traga. Formulu krasi i prijatan miris, prožet citrusnim notama. Ovaj proizvod sadrži dva čarobna sastojka o kojima veoma često pišemo – vitamin C i hijaluronsku kiselinu i to u zavidnim količinama. 12,5% C vitamin:

• 10,5% čisti C vitamin (L-askorbinska kiselina) kada se koristi kao deo svakodnevne preparativne nege, ovaj sastojak utiče na smanjenje sitnih linija i bora i vidno poboljšava sjaj i teksturu kože.
• 2% derivat C vitamina – aktivira se nakon što ga upiju gornji slojevi površine kože. U proizvodima za negu kože se koristi jer tokom vremena povoljno utiče na vidljivo smanjenje bora.

Osim što igra značajnu ulogu u ishrani i što je važan antioksidant, vitamin C je učinkovit sastojak za površinsku negu kože. Formula sa 12,5% vitamina C nije samo mrtvo slovo na papiru. Istraživale smo i na stranim relevantnim portalima i saznali smo da ova količina vitamina ima brojne benefite za kožu.

• deluje protiv znakova starenja: ublažava sitne linije i bore (čak i duboke)
• vraća sjaj: koža je vidljivo blistavija
• obnavlja teksturu kože: vidljivo je poboljšanje kvaliteta površine kože, koje se oseti i pod prstima.

Hijaluronska kiselina je sjajna za kožu i uopšte ne znamo da li da se ponavljamo?

Ovo je vrsta brzo upijajuće hijaluronske kiseline, poznata po sposobnosti zadržavanja do 1000 puta veće količine vode od sopstvene mase. Deluje poput sunđera: privlači vlagu u površinske slojeve kože i pritom se širi, stoga se često koristi u proizvodima za negu kože koji deluju na vidljivo smanjenje sitnih linija i poboljšanje teksture kože. 

REZULTATI KLINIČKOG ISPITIVANJA: UČINKOVITOST I BRZO DELOVANJE

Formula izuzetno brzo zaglađuje teksturu kože, pruža joj vidljiv sjaj i ublažava bore na licu, a vremenom smanjuje i duboke bore.

Pitale smo devojke iz Kiehl’s-a šta to konkretno znači u slučaju Powerful-Strength Line-Reducing Concentrat proizvoda.Odgovor je sledeći: – odmah nakon korišćenja proizvoda:

• glatkija tekstura kože

• zdraviji sjaj

• vidljivo ublažene bore na licu

– nakon 2 nedelje korišćenja proizvoda:
• ublažene bore u uglovima usana

– nakon 4 nedelje korišćenja proizvoda:
• ublažene bore na licu,

• ublažene duboke bore

Zanimalo nas je da li je Powerful-Strength Line-Reducing Concentrat zamena za dnevni ili noćni Kiehl’s serum koje već koristi većina nas. Beauty konsultanti su nam rekli da se ovaj proizvod koristi pre Daily reviving concentrate i Midnight recovery concentrate seruma i da su idealna kombinacija.

Ovo su zvanični podaci. A sad glas naroda, ili ti naše mišljenje. Sećate se da nam je Ružica u prošlom tekstu o Kiehl’s preparatima, koji možete ponovo da pročitate klikom ispod, pisala da joj je ovaj proizvod odgovarao i da je veoma zanimljiv i koristan, a u dodiru sa kožom ima blagi efekat zagrevanja, kod nje i peckanja, kada se koristi prvi put.

Podsetite se teksta ovde, a mi čekamo i vaše utiske o Kiehl’s-ovom Powerful-Strength Line-Reducing Concentrat proizvodu.

Ukoliko imate predloge i za još neke serume ovog tipa, slobodno javite.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp