Search
Close this search box.

Kako imati lepu i negovanu kosu i tokom leta

Večito pitanje koje se postavlja u većini frizerskih salona danas jeste kako zaštiti kosu tokom leta – od sunca, hlora i slane vode!? A ko to bolje zna od frizera?
Srđan Kolarević, kreator studija Srđan Hair, vam otkriva kako da kosu zaštitite tokom vrelih dana, koju negu pružiti i šta raditi da kosa ostane u odličnom stanju i posle izlaganja štetnim uticajima.

Koristite odgovarajuću masku kod kuće

Da bi kosa ostala negovana morate je “hraniti” i kod kuće. Međutim, nije svaka maska za svaku kosu. Nađite odgovarajući preparat koji će prijati vašem tipu kose (zavisno od stepena oštećenja i toga koliko je suva) i negujte kosu i tokom odmora. Ono sto vam predlazem jeste da kosu dobro nahranite nekoliko nedelja pre odmora, da vam tokom odmora ona ne bi bila veliko opterećenje. Pre svakog izlaska na sunce, na kosu naprskajte hranljivi sprej ili stavite malo regeneratora. To će je zaštiti i sprečiti krzanje kose.

Dajte kosi salonski tretman

Danas većina salona ima dobru negu kose. Posavetujte se sa vašim frizerom čime je to najbolje negovati kosu tokom leta, kada je reč o profesionalnoj kozmetici i pratite njegove savete. Po mom mišljenju, najbolje je odraditi jedan tretman pre putovanja i jedan posle. Bojena kosa podrazumeva dodatnu negu, jer to je, u neku ruku i stvar higijene. Hidratacija kose je neophodna da bi tretirana kosa bila i zaista lepa.

Ono što predlažem i čime negujem kosu mojim mušterijama u salonu jeste Morrocan Oil Restorative tretman, pre putovanja. Posle putovanja sasvim je dovoljno ishidrirati kosu, da vrati onaj sjaj koji se zbog visokih temperatura, slane vode ili hlora izgubio. Tada najbolje rezultate daje tretman hydrating,  takodđe sa potpisom brenda Morrocan Oil.

Zaštitite kosu od sunca, slane vode i hlora

Kada ste na odmoru oštećenje kose može biti vidljivo iz svih uglova. Međutim, pre svakog kupanja, u moru ili u bazenu, najbolje je kosu pokvasiti hladnom vodom. Ukoliko uradite ovo, na dobrom ste putu da spasite kosu.
Posle svakog izlaska iz bazena ili mora, kosu nahranite najobičnijom hidratantnom maskom, da kosa ne bi pucala i da vasi frizeri ne bi imali muke sa vašom kosom kada se vratite sa letovanja. Jer, kako kaže ona stara “Bolje sprečiti nego lečiti.”
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp