Search
Close this search box.

Kako nositi jednobojne odevne kombinacije

Kada poželimo da ponesemo potpuno beo ili potpuno crn autfit, često se zaglavimo u dilemi da li bi nijanse trebalo da se poklapaju u potpunosti ili ne, kao i da li su teksture dovoljno usklađene.

Međutim, takozvani ,,monohromatski” izgled je jednostavnije izvesti nego što se čini. Ponekad nas uplaši da nosimo previše od iste boje, ali ovo što vam sada predstavljamo su definitivno trendovi za sva vremena. Ukoliko ste u potrazi za savršenom jednobojnom kombinacijom, pogledajte naše ideje.

Crna

Kombinacija sa jednodelnim odevnim komadom

crna

Kada tražite uglađen i seksi izgled, najjednostavniji način da to postignete je upravo ovaj. Najpre odaberite da li će to biti kombinezon ili haljina, a potom slede odgovarajući aksesoari. Mi smo odabrale crnu haljinu srednje dužine, crnu kožnu jaknu i crne salonke.

Pogledajte naše omiljene jednodelne odevne komade koji nam olakšavaju život!

Više tonova

crna2

Iako to mnoge brine, tajna ovakvog izgleda je da se nijanse crne ne moraju poklapati! Svi napori koje činimo u tom pravcu su zamarajući – i uzaludni. Jednostavno odustanite od toga i opustite se.

Primer za to koliko je čitav proces nekomplikovan je ova fenomenalna odevna kombinacija sa slike. Veliki džemper u jednoj, a pantalone u drugoj nijansi, a i teksturi.

Malo boje

crna3

Jedan od najboljih načina da zaokružite jednobojnu kombinaciju je da dodate malo boje. Nekada previše crne može delovati previše ekstremno, pa je najbolji način da se to ublaži upravo ovaj. Ponekad je to tako jednostavno poput primera sa slike. Svetla teksas jakna ili kardigan u boji su idealan izbor, a tu je naravno i efektna torba.

Siva

Različite teksture

siva

Siva je takođe popularna među jednobojnim kombinacijama, a zadaje glavobolje mnogim ljudima iz sveta mode. Mi zato biramo jednostavnu kombinaciju koja ne zahteva ni malo truda. Jednostavno pomešajte svoje sive komade. Majica, farmerice, čizme ili patike – i spremni ste

Jednodelni komad

gray-2

Điđi Hadid je definitivno znala šta radi kada je zakoračila ulicama u ovoj kombinaciji. Iako je njen džemper na granici sa srebrnom, izgled ostaje usklađen uz par sivih čizama iznad kolena.

Nijanse sive

siva2

Ovde vidimo kako siva dominira kroz farmerice, džemper tamnije nijanse i kaput. Kada slažemo jednobojnu kombinaciju sa ovim nijansama, ne važe ista pravila kao i kod crne, kada je u pitanju dodavanje boje. Ne možete odabrati baš bilo koju. Najbolje alternative su bela ili bež, kao što se može videti na slici.

Bela

Kompleti

white-1

Glavni problem pri stilizovanju bele odevne kombinacije je usklađivanje nivoa sjaja. Idealan način da se to reši je da odaberete komplet, odnosno dva komada koja su dizajnirana da budu nošena zajedno. Mi smo odabrale krop top koji se slaže sa uskom suknjom srednje dužine. Preko toga idealno će se uklopiti duži blejzer i potpetice u nude varijanti.

,,Zabiberite“ aksesoarima

belo2

U ovoj lepršavoj kombinaciji vidimo plisiranu midi suknju uklopljenu sa majicom bez rukava, a sve to zaokruženo suptilnim zlatnim nakitom i braon torbom. Imajte u vidu da svaka kombinacija sa belom bojom može da se podigne na viši nivo kroz jednostavan ili raznobojniji nakit.

foto: pinterest.com
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp