Search
Close this search box.

Kako oporaviti kosu posle zime

Zima se polako približava svom kraju, ali mi se i dalje borimo sa posledicama koje je ostavila na našoj koži i kosi. Između hladnog vazduha napolju kroz koji se hrabro probijamo i suvog vazduha u našim domovima i kancelarijama, našim dragocenim pramenovima je najteže palo preživljavanje zime, pa je moguće da primećujete nedostatak vlažnosti, lomljenje i oštećene krajeve.

Kosa je, sva sreća, veoma otporna i sva šteta naneta našim vlasima se da lako popraviti. Čitajte dalje!

Ošišajte se

Idealno bi bilo kada bismo se šišali na svakih šest nedelja, kako preporučuju profesionalci, ali to i nije baš realno za sve nas. Prvi korak ka oživljavanju vaše kose je da posetite davno zaboravljenog frizera i rešite se ,,mrtvih“ krajeva kose.

Uradite sami tretman toplim uljem

Pomešajte dve kašike bilo kog od sledećih ulja: jojobe, badema, kokosa, avokada ili maslinovog ulja. Pomešajte ih u činiji pogodnoj za mikrotalasnu i grejte ih u intervalima od 15 sekundi dok ne budu topli, ali ne previše vrući. Nanesite od korena do vrha. Pustite da neko vreme odstoji, a zatim isperite.

Uvedite suplement

Hladno vreme često samo pospeši već prisutan problem dehidratacije kože glave i umanjuje lučenje prirodnog ulja. Ukoliko vam suva kosa izaziva neprijatnost, svrab ili perut, vitamin E je ono što vam je potrebno. Možete ga uzimati u formi kapsule ili ka nanositi direktno na kosu u formi ulja – i jedno i drugo će pospešiti dotok krvi ispod kože glave, što je neophodno za rast i održavanje zdrave kose.

Razmislite o zameni proizvoda

Često pranje kose lišava je prirodne vlažnosti koju dobija od vašeg tela. Ukoliko to činite šamponima koji sadrže ne-tako-dobre sastojke, stvarate jako pogodno tle za lomljivost, elektricitet i nedostatak sjaja. Platiti malo više za prirodne ili bar kvalitetnije proizvode, umesto što skupljate one koji sadrže previše alkohola, biće od suštinskog značaja za vašu kosu na duže staze!

Usavršite oblikovanje ,,bez toplote“

Ne morate da se odreknete svoje pegle u potpunosti, ali ne zahteva svaki dan da držite pramenove između metalnih ploča koje greju do 200 stepeni. Odricanje od ovog rituala može biti težak proces, ali na kraju svega, činite kosi najveću moguću uslugu! YouTube je pun klipova o tome kako oblikovati kosu bez fena i pegle, vaše je samo da istražite. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp