Kako pametno iskoristiti duži dan

Ponovo je to doba godine! Krajem ovog meseca sat će se pomeriti za jedan sat unapred i čuveni poremećaj sna će se dogoditi. Znamo, znamo – ovo je zapravo dobra promena vremena, ona kada imamo jedan sat više dnevnog svetla i ona koja signalizira da nam stiže toplo vreme i predivni zalasci sunca.

Ova promena znači da ćete osećati da vaš dan još uvek nije zaokružen nakon što izađete s posla. Ne dopustite da taj dodatni sat protraćite – iskoristite ga u svoju prednost! Iznenadićete se koliko toga možete postići u toku jednog sata. Evo kako možete iskoristite duži dan:

Počnite da čitate novu knjigu

U redu, istina je – možete čitati u bilo koje doba dana. Sada kad smo to rekli, ne postoji ništa bolje od uživanja u dobroj knjizi u dvorištu ili terasi sa toplim napitkom u ruci. Isto tako možemo napomenuti koliko je dobro čitati po dnevnoj svetlosti umesto da se ćućurite pod lampom. Neka vam bude cilj da svakog dana čitate sat vremena i prečešljajte svoje police – jer nema ničeg boljeg od putovanja kroz ispisane stranice. Strani klasici, domaći klasici ili knjige koje su inspirisale blokbastere – ali su bolje od njih. Izbor je samo vaš. 🙂

Prošetajte

Prizvati energiju da vežbate nakon dana na poslu je teško, ali duži dan nam svakako olakšava da ustanemo i krenemo. Iskoristite to! Ukoliko ste do sada vežbali isključivo unutra, razdrmajte rutinu uz aktivnost napolju. Šetnja je jedan od najboljih načina da dobijete svoju dnevnu dozu fitnesa, jer više deluje kao avantura nego kao trening.

Uživajte u večeri na otvorenom

E, ovo je predlog oko koga se svi možemo složiti, zar ne? Kada je vreme toplo i kada sunce sija, ne postoji ništa bolje od toga da iznesete svoj obrok napolje. Isprobajte taj novi recept i ručajte sa prijateljima na terasi. Ovo je isto odlična pozadina za dejt. Otvorite flašu omiljenog vina i gledajte zalazak sunca zajedno.

Započnite prolećno čišćenje

Proleće ne počinje zvanično još uvek, ali više dnevne svetlosti je sjajna prilika da započnete prolećno spremanje. Sređujte sobu po sobu. Počnite od sređivanja ormana, ostave i sortiranja stvari po fiokama. Kada počnete rano, možete razložiti proces na faze, tako da vam ne bude previše naporno.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp