Search
Close this search box.

Postanite žena sa najviše samopouzdanja u prostoriji – evo kako!

Svaki put kada žena sa mnogo samopouzdanja uđe u prostoriju, bude kao na filmovima. Znate ono, usporeni hod, njena kosa se savršeno kreće, a pogled pun sigurnosti sve obara s nogu. Ovo možda deluje lako, ali zapravo je potrebno dosta truda. Ne ustručavajte se, ipak, jer mi znamo njene tajne…

Ona je uvek pozitivna

Recimo da je njena čaša uvek polupuna. Optimizam je temelj samopouzdanja, a mi čvrsto verujemo u onaj ,,fake-it-till-you-make-it“ pristup. Drugim rečima, sledeći put kada vam neko ukrade parking mesto koje ste čekali, pustite to, nasmejte se i uputite se ka sledećem.

Daje komplimente drugima

Ne samo da ćete i sagovorniku ulepšati dan, već i sebi – i dokazaćete da imate dovoljno samopouzdanja da budete velikodušni kada su vaše reči u pitanju. (Primetili ste da su upravo nesigurni ljudi ti koji ponižavaju druge?)

Pristaje na sve

Probati nešto novo može biti poprilično zastrašujuće, ali obećavamo da svaki put kada uspete u tome, bićete sve bliže – sebi! Može biti nešto ambiciozno poput odlaska na putovanje solo ili jednostavno kao samostalni odlazak u bioskop. Kokice za jednu osobu, molim!

Jedan od ključeva samopouzdanja je da se ne bojite samoće. Ukoliko je to kod vas slučaj, onda je ovaj tekst za vas.

Ne poredi se sa drugima

S obzirom na to da samopouzdanje dolazi iznutra, neće vam koristiti igra poređenja. Umesto toga, naučite da prihvatite svoje mane, cenite svoje (mnoge) kvalitete i pohvalite druge za ono što urade dobro.

Ne boji se da zatraži pomoć

Iako se čini da devojka puna samopouzdanja ima odgovore na sva pitanja, zaista ih nema. Poznavati svoje granice i pitati za savet pokazuje drugima da ste skromni i da nikada ne skrećete sa puta ličnog razvoja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp