Search
Close this search box.

Kako da prebolite raskid u skladu sa vašom ličnošću

Raskidi nas pogađaju na duboko ličnom nivou, toliko da poželimo da postoji način da se momentalno zalečimo. Svi prolazimo kroz žaljenje drugačije, neki malo zdravije od drugih. Ako ste nedavno raskinuli, sklopile smo za vas neke od naših omiljenih načina da brzo stanemo na noge.

Od toga da steknete nove veštine do toga da se jednostavno pokrenete, najefektivniji način da se suočite sa raskidom diktira upravo vaša ličnost. Prilično smo sigurne da svaki tip osobe ima koristi od onih uobičajnih melema poput pice ili usvajanja ljubimca, ali mi imamo neke po vama krojene ideje. 🙂

Naučnica

Da li ste vi od onih koji uvek preanaliziraju stvari? Za naše drage dekodere svakog SMS-a i telefonskog razgovora imamo samo jednu stvar za reći: oslobodite svoj um. S obzirom na to da ste već genije, postoji i mogućnost da ste videli da je kraj vaše veze neizbežan. Ipak, obrada podataka nije ista kao obrada emocija; logika ne može poništiti vaša osećanja. Prestanite da razmišljate i počnite da se bavite nekom fizičkom aktivnošću. Da li će to biti joga ili kik-boks, odaberite sami.

Lider

Za rođenog perfekcionistu, raskidi mogu biti užasavajući udarac na ego. Mnogi od nas su istrenirani od malih nogu da sinhronizuju sopstvenu vrednost sa uspesima koje postižu, od đačkih knjižica do titula na poslu. Mentalitet da ,,neuspeh ne dolazi u obzir“ retko kad ima pozitivan učinak na veze među ljudima. Veze su haotične. Raskid nije neuspeh, već prilika za rast. Kanališite svoje porive i fokus na to da uspete na drugim poljima. Krenite na kurs nekog jezika ili fotografije. Inspiracija će vam se ubrzo vratiti.

Umetnica

pisanje

Korišćenje slomljenog srca kao kreativni pogon je poznati ritual mnogih. Emotivna turbulencija može, shodno tome, na vas imati parališući efekat. Ako ste osećate blokirano ili preopterećeno, kanališite svoje misli u dnevnik. I to ne mislimo na ,,Dragi dnevniče“ format, već na dnevnik slobodne forme. Svaki talas misli koji vas preplavi prenesite na papir. Izbacite sve što vas muči. Možete slobodno spaliti te stranice posle. Oslobodite se od očekivanja ili opterećenja ishodom. Čin stvaranja je sam po sebi putovanje.

Mislilac

Ako pronalazite lek u samoći, razmislite o tome da isplanirate odmor sami. Prihvatite svoju potrebu da se povučete i isplačete uz najbolje ljubavne filmove – ne osuđujemo vas. Efektivna obrada emocija je neophodan korak za dalje napredovanje. Mi u MCT mislimo da ne postoji ništa bolje od promene sredine kako biste proširili um i stvorili neku novu perspektivu.

Društvenjak

Odvraćanje pažnje se može isplatiti. Čak i da ste introvertni po prirodi, doći će do trenutka kada će vam prijati malo društva. Okrenite se svojim najbližim prijateljima koji doprinose novoj viziji vaše budućnosti. U slučaju da se desilo da vas je bivši dragi sputavao u nečemu, sad je trenutak da sve to uradite. Kupite karte za koncert benda koji je on mrzeo. Iskoristite svoju novu slobodu. Preusmerite energiju ka tome da doprinesete svojoj lokalnoj i globalnoj zajednici. Volontirajte ili usvojite ljubimca. Upoznavanje novih ljudi i doživljavanje novih iskustava će uneti sveže prilike u vaš život.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp