4 načina da privučemo novac u svoj život

Bogatstvo – kao i sreća, samopouzdanje i ljubav – počinje iznutra.

Ovaj koncept može biti težak za razumeti. Mnogi od nas su ubeđeni da je bogatstvo povezano isključivo sa tim koliko novca imate u banci. Nemojte nas shvatiti pogrešno, mi razumemo da bogatstvo i te kako ima veze sa novcem. U našem svetu, skoro je nemoguće da se osećamo bogatima ukoliko nemamo finansijska sredstva da živimo život kakav bismo hteli.

Ipak, toliko stvari povezanih sa imućstvom ima veze sa onime što se dešava pre nego što uopšte zaradite novac. Realnost o bogatstvu je ovakva: Najpre, bogatstvo je stanje uma. Kada ovo shvatite, tek tada ćete biti u poziciji da privučete više novca k sebi.

Zato vam ovom prilikom predstavljamo osnove stanja uma koje privlači novac. Dobro upamtite sledeće redove.

  1. Upoznajte svoj novac

Svako ko se oseća obeshrabren novcem sklon je tome da ignoriše svoje finansije. Ovo radimo zato što nas novac zastrašuje.

Izbegavamo bankovne račune. Izbegavamo račune. Izbegavamo da proverimo koliko smo dužni. I potajno se nadamo da će se sve to rešiti samo od sebe.

Ali evo jedne velike istine: to se neće desiti.

Ukoliko želite da stvorite bogatstvo u svom životu, morate da upoznate svoj novac. Zapravo, morate da ,,komandujete“ nad njim, što znači da morate imati tačan uvid u stanje svojih finansija (čak i ako vas plaši).

Pravite male korake ka tome. Proveravajte stanje na računu stalno i umesto što upadate u vrtlog panike, osećajte se zahvalnima što uopšte imate bankovni račun. Cenite svoj novac i gledajte na njega kroz ,,Imam“ perspektivu.

  1. Čuvajte svoj novac

Čin čuvanja novca u potpunosti se suprotstavlja navici nesavesnog trošenja.

Ljudi ne vole da štede zato što se osećaju ograničeno. Ukoliko je i kod vas to slučaj, izazivamo vas da iskusite štednju na novi način: kao trošenje na sebe.

Štednja omogućava vašem računu u banci da raste sve više. To će vremenom učiniti da se osećate bezbedno i ponosno na ono što imate. Svaki put kada birate da ne trošite novac, zapravo ulažete u sebe i vaše novo stanje uma.

Kada svesno odlučite da štedite, vaš novac i vaše finansijsko samopouzdanje će rasti, i tako privlačiti više novca k vama.

  1. Razotkrijte svoje ukorenjene strahove vezane za novac

Način na koji se vaša porodica odnosila prema novcu ranije ima veliki uticaj na to kako se vi danas odnosite prema njemu. Kada shvatite finansijske strahove i šablone koji su vam preneti, možete ih prevazići i tako stvoriti novi način razmišljanja koji vam više odgovara.

Zapitajte se: Kakve strahove vezane za novac su imali moji roditelji? Kako su se moji roditelji ponašali sa novcem? Ispoljavam li ja neke sličnosti sa tim?

  1. Pronađite bogatstvo u stvarima koje su besplatne ili skoro besplatne

Da li ste ikada videli zalazak sunca koji je bio toliko lep da vas je ostavio bez daha? Da li ste ikada pojeli nešto toliko ukusno da niste mogli da verujete da ste to iskusili? Ovo su primeri čistih, moćnih i maltene besplatnih iskustava koja nam se dešavaju stalno.

Što više se okrenete ka ,,besplatnom“ bogatstvu koje vam život nudi, to ćete se i vi osećati bogatijima. S obzirom na to da nam život reflektuje naše unutrašnje stanje, što se bogatiji osećate iznutra, to ćete više bogatstva stvoriti i u životu.

Ukoliko želite da osetite finansijsko izobilje, preduzmite neophodne korake da svoj unutrašnji svet prilagodite ,,bogatijem“ stanju svesti. Na taj način ne samo da ćete se osetiti bogatima sa onim što imate, već ćete automatski privući više prilika za finansijski rast.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp