Search
Close this search box.

Kako produktivne mame započinju svoj dan?

Nije tajna da sam početak dana u mnogome određuje, kakav će on biti do samog kraja. Zato većina produktivnih ljudi, neguje svoju svakodnevnu jutarnju rutinu.

Kada je idealna rutina u pitanju, poznato nam je kako svoj dan započinje većina uspešnih poslovnih ljudi, ali da li ste se nekada zapitali, šta rade recimo, produktivne mame do 10 pre podne? Kako one započinju svoj dan i postoji li za njih rutina u pravom smislu te reči ili levom rukom piju kafu dok desnom hrane svoje tek razbuđeno i nasmejano dete?

Produktivne mame, koje već znaju šta ih sve čeka tokom dana, ne ostavljaju ništa nedovršeno i čini se da je njihov mood na on, čim otvore oči, a ovako izgleda njihov dan do 10 časova, pre podne:

Raspremaju krevet

One znaju da nemaju kad za sanjivo rastezanje u udobnosti kreveta, kao što znaju da ih nagomilani nered izluđuje i da je uz sve to poslednje što žele još i nenamešten krevet. Zato one svoj dan započinju ustajanjem iz toplog kreveta, koji odmah za tim i nameštaju, kako bi odneli prvu pobedu u svom “radnom” danu.

I psihološki je potvrđena činjenica da je raspremanje kreveta prvi korak koji produktivni ljudi čine, kako bi već od ranog jutra pokrenuli lanac obaveza na svome biciklu.

Puštaju svetlost unutra

Jutarnja svetlost nam pomaže da se probudimo, a u naš životni prostor pušta pozitivnu energiju. Na ovaj način, naš mozak dobija poruku da je vreme za buđenje i da dan neminovno mora početi odmah!

Vežbaju (ako imaju kad)

Ako im se pruži prilika da ugrabe koji slobodan trenutak, one takvo vreme posvećuju vežbanju, koje će pored njihovog tela razbistriti njihov um i učiniti da se “napune” energijom potrebnom da svoj dan dovedu do kraja. Ovo je njihov način da izbegnu potencijalnu anksiozbost, usled nedovoljno vremena, da se posvete sebi.

Čak i onda kada nemaju vremena, produktivne mame, naći će barem 10 minuta da istegnu svoje mišiće i oslobode se stresa.

Oblače se

Kada se presvuku iz pidžame one znaju da dan može da počne. Boravak u pidžami obično je luksuz u kome svako od nas uživa, kad god mu se za to ukaže prilika, ali to obično garantuje da će vaš dan biti lenj i protraćen. Zato produktivne mame, čak iako su ceo dan kod kuće biraju da se preobuku i započnu svoj dan, “punom parom”.

Pospremaju kuću

Velika je istina da čist životni prostor ima pozitivan uticaj na našu psihu. Zato produktivne mame, brzo i efikasno pospremaju kuću, dok deca još uvek spavaju, kako bi dan barem započeo u miru i redu, koji je za njih itekako važan.

Pročitaju nešto motivišuće uz jutarnju kafu

Dok u tišini, uživaju u svojoj prvoj jutarnjoj kafi, ovakve žene imaju običaj da prelistaju neke motivišuće web članke, koji će im izmamiti osmeh na lice i učiniti da tog dana za njih ne postoji nemoguće.

Doručkuju zdravo

Dok vodite računa o sebi, shvatate da ste važni i spremni ste za važne stvari, koje ćete tokom dana uraditi. Uz to, zdrav doručak, napuniće vas energijom i bićete poletni.

Kažu nekome da ga vole

Bilo da to saopšte suprugu, pred odlazak na posao ili svom detetu kada otvori oči. Majke na taj način, pokazuju da brinu i razmišljaju o svojim voljenima, što je u principu suština majčinskog bića.

S obzirom da svoj dan treba da započnete sa osmehom, kako biste svojoj deci i suprugu, pokazali svu ljubav i brižnost, pokušajte da i vi usvojite ovu rutinu, koju imaju sve produktivne mame.

Budite srećne i vredne i pune energije! Ništa nije nemoguće i za sve imate vremena. Samo je potrebna dobra volja.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp