Search
Close this search box.

Kako savršeno naneti ruž u samo 4 koraka?

Bliži se početak jeseni, što znači da će tamnije boje ušetati u našu make up rutinu. Ipak, ove jeseni “novo normalno” umešaće se u beauty trendove i stari trend, koji je polako počeo da izlazi iz mode vratiti na velika vrata.

Kako ćemo maske nositi još neko vreme, a opet želimo ruž na svojim usnama, vratićemo se dobrim starim dugotrajnim mat karminima. A kada su mat karmini u pitanju, tehnika nanošenja veoma je važna kako bi usne izgledale besprekorno.

Ovog puta pripremili smo beauty vodič za savršeno nanošenje ruža, koji će tokom ove jeseni biti veoma potreban:

#1. Blagi piling usana

Kako bismo postigli savršen “smooth” efekat, neophodno je da usne budu glatke pri nanošenju ruža. Zato je potrebno da pre šminkanja odradite blagi piling usana, kako biste uklonili mrtve ćelije i pripremile usne za nanošenje ruža. Ukoliko ne koristite poseban piling za usne, podjednako dobar efekat dobićete ako površinu usana protrljate vlažnim peškirom.

#2. Hidratacija

Pre nego što nanesete težam mat ruž, koji je sklon sušenju i pucanju, neophodno je da hidrirate svoje usne. Pre nego što počnete da se šminkate nanesite labelo, koje će koža upiti do poslednjeg beauty koraka, što je svakako omiljena nijansa ruža.

#3. Iscrtajte usne

Kako biste ruž precizno naneli, ivice usana iscrtajte za nijansu tamnijom olovkom od nijanse ruža koji koristite. Na taj način nećete pogrešiti pri nanošenju ruža, a uz to postići ćete ombre efekat, što će doprineti tome da vam usne izgledaju senzualnije i punije.

#4. Ne preterujte sa proizvodom

Kako se mat ruževi brzo suše, moglo bi se desiti da ukoliko nanesete više slojeva, vaše usne izgledaju neuredno. Zato nanesite jedan precizan sloj i višak obavezno pokupite maramicom.

Kada se karmin potpuno osuši, spremni ste za novi dan i široki osmeh, sa maskom, ili bez nje.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp