Search
Close this search box.

Kako se idealno našminkati za venčanje?

Ova tema je mladama posebno važna, jer na svom venčanju svaka želi da izgleda besprekorno, svečano i romantično – poput princeze. Najčešća pitanja koja mi postavljaju su kako šminka treba izgledati tog dana i da li ima potrebe za probnim šminkanjem.

Probno šminkanje:

Svakoj budućoj mladi preporučujem da nedelju dana pre venčanja uradi probno šminkanje. Tada isprobavamo različite stilove šminkanja, da li će oči biti naglašene ili ne, kombinujemo boje, uz njene sugestije biramo ono što će joj najbolje pristajati, kako bi na taj poseban dan zablistala i bila zadovoljna izgledom. Često preporučujem kozmetički tretman kojim bi se skinule izumrle ćelije, koža dodatno nahranila i osvežila, da bi šminka što bolje ,,legla”.

Prirodan izgled:

image3

Trend kod šminke za venčanje je da mlada izgleda kao da nije našminkana, a da se prikriju svi nedostaci. Najčešće se ističu oči da se dobije romantičan izgled, i nije vam potreban smokey eye da biste izgledale zanosno.

image2

Kada je u pitanju odabir karmina za vaš veliki dan, nijanse pink ruža su veoma popularne i pravi su izbor za vas. Od nude nijanse, bejbi roze, pa sve do boje maline. To su savršene nijanse za svaku mladu. Kod šminkanja preporučujem tople, zemljane tonove, da ten izgleda prirodno, da se naglase prednosti na licu, lepe usne ili istaknu oči.

image1

Ovakvu šminku prate i veštačke trepavice koje će upotpuniti ceo makeup izgled. Stavljam ih po želji mlade i svakako ih preporučujem, jer daju naglašenu crtu očima bez obzira da li su pojedinačne ili cele.

Poslednje, ali veoma bitno je dobro matirati lice kamenim puderom i ,,učvrstiti” šminku fiksatorom kako biste podnele vrele letnje dane.

IMG_7640-683x1024-1

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp