Search
Close this search box.

Kako se probuditi bez kafe

Nemojte nas shvatiti pogrešno: mi obožavamo kafu. Međutim, ponekad nam se ne pije ili, znate, pokušavamo da živimo zdravijim životom. Za trenutke kada vam je potrebna doza energije, a ne želite da se nakljukate kafeinom, evo naših rešenja:

Unesite prirodnu svetlost u dom

Ako ste se tek probudili, podignite roletne i udahnite duboko. Prirodna svetlost pomaže telu da proizvodi vitamin D i poveća nivo serotonina, što može poboljšati vaše raspoloženje. U slučaju da vas stiže popodnevni umor, za vreme pauze na poslu izađite napolje kako biste postigli isti efekat.

Istuširajte se delimično hladnom vodom

Hladan tuš može biti izazov, ali ne morate da se patite pod ledenom vodom sve vreme da biste se probudili. Tuširajte se kao i uvek, ali pustite hladnu vodu pred sam kraj. Ovaj nalet svežine će vas tako dobro razbuditi, verujte nam!

Pijte dosta vode

Kada ne unosite dovoljno vode – dehidrirate, a kada dehidrirate, umorni ste. Pijuckanje vode održaće vas duže budnima.

Žvaćite žvaku

Zvuči čudno, ali kada žvaćete žvaku puls vam se ubrzava, kao i dotok krvi u mozak. Ne samo da će vas razbuditi, već povoljno utiče i na koncentraciju!

Pokrenite svoje telo

Čak i da je samo kratka popodnevna šetnja u pitanju, istraživanja su pokazala da redovno vežbanje utiče na centralni nervni sistem, te povećava energiju i smanjuje osećaj umora.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp