Kako se uspešno vratiti poslu nakon odmora

Nakon odmora i praznovanja, verovatno je posao poslednja stvar na koju mislite. Međutim, koliko god da bismo svi voleli da slobodni dani traju zauvek, dođe vreme kada se moramo vratiti u realnost.

Kako biste izbegli momentalno preopterećenje, tu smo da pomognemo! Evo naših šest saveta kako da ponovo ,,uđete u štos“ sa poslom posle odmora.

  1. Vratite se dan ranije

Ovo ne moramo posebno da naglašavamo. Uvek je bolja ideja da se vratite malo pre, kako biste se raspakovali i smestili pre nego što ponovo krenete na svoje radno mesto. Ne samo da stižete da sortirate garderobu i odmorite se, već možete i da se psihički pripremite i prisetite svih zadataka koji vas čekaju.

  1. Ne pokušavajte da uradite sve odjednom

pexels-photo-29594

Naravno, biće puno posla, ali nećete moći da uradite sve to već prvog dana. Izdvojte jednu ili dve stvari koje morate uraditi svakoga dana i biće vam mnogo lakše. Idite korak po korak i – molimo vas – nikada nemojte zakazivati sastanke prvog dana, jer ćete verovatno početi da plačete i bežite od svih svojih odgovornosti.

  1. Nastavite sa svojom uobičajenom rutinom

Može biti teško da se vratite u svoj normalni kolosek. Posle dan-dva, pak, stvari će početi da dolaze na svoje i ponovo ćete biti produktivni. Jutarnje kafe, pauze za ručak… sve te jednostavne aktivnosti će ponovno prilagođavanje učiniti mnogo lakšim.

  1. Sortirajte svoj inbox

Znamo da čim otvorite mejl poželite da počupate kosu, ali probajte da nađete sistem u kom izdvajate samo one najbitnije i najpre odgovorite na njih. Na kraju krajeva, ne zahtevaju svi mejlovi odgovor. Naravno, počnite od najstarijih poruka ka najskorijim.

  1. Napravite to-do listu

flowers-desk-office-vintage

Znate koliko MCT voli liste. Sve je to sa razlogom! Tu zapisujete zadatke koje znate da morate uraditi kada se vratite. Na taj način ćete organizovati svoje misli i bićete mnogo spremniji da stavku po stavku precrtavate. 🙂

  1. Prihvatite ,,tugu“ posle odmora

Vratili ste se sa sjajnog odmora, sveži ste u kancelariji, pijete omiljenu kafu i spremni ste za rad, kad odjednom – tuga udari! Zamišljate kako demonstrativno dajete otkaz i vraćate se na primorje gde planirate da živite zauvek. Tih tužnih dana se malo više posvetite sebi. Upalite uveče aromatičnu sveću koja vas podseća na more ili odradite mini joga seansu kod kuće. Potpuno je normalno da se osećate tužno, ali uvek imajte u vidu da će odmora biti još.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp