Kako sklapati prijateljstva sada kada smo odrasli

Imate prijatelje iz detinjstva, prijatelje sa rekreativne, prijatelje iz srednje škole i sa fakulteta. Međutim, negde usput, posle svega toga je sklapanje prijateljstva prestalo da bude zabavno i postalo je… čudno.

Zato imamo nekoliko MCT saveta kako da, sada kada ste odrasli, proširite svoj krug prijateljstva lako kao dlanom o dlan!

Recite da!

Kada tražite nove prijatelje, probajte da se pojavite gde god da ste pozvani (naravno, sve u granicama umerenosti!). Da, to uključuje i prvi rođendan bebe vaših komšija. Možda nije idealno, ali nikada ne znate sa kim ćete na kraju razgovarati i sa kim ćete ,,kliknuti“!

Budite za šankom

Bilo da jedete (ili pijete) sami ili sa grupom prijatelja – budite za šankom nekad. To je sjajan način da upoznate nova lica i izađete iz zone komfora. Dok trepnete, razgovaraćete sa šankerom, sjajnom ekipom koja se tu našla ili slatkim dečkom koji je poručio piće preko vašeg ramena. 🙂

Idite solo na zabave

zurka

Ljudi, nema ničeg lošeg u tome da se pojavimo sami na rođendanu ili žurki za useljenje. Sve su šanse da ne znaju baš svi svakoga u prostoriji. Započnite razgovor o vremenu, hrani ili o tome kako su svi upoznali domaćina ili domaćicu. U sledećem trenutku ćete već razmenjivati teorije o Igrama prestola. 😀

Idite na sastanke na slepo sa nekim

Znate onu poznanicu sa posla koja izgleda da ima beskrajnu mrežu kontakata? Pitajte je da li možete poći sa njom sledeći put kada izlazi sa nekim ko bi se vama eventualno dopao. Bez pritiska da se instant uklopite sa tim nekim, naravno. Međutim, ako se to desi, možete razmeniti brojeve na kraju večeri. Ko zna, možda će to biti početak sjajnog prijateljstva… ili nečega više?

Budite uporni

Razmislite o nekim od najvećih prijateljstava u istoriji: Vil i Grejs, Rejčel i Monika, Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet… Oni nisu odustajali jedno od drugog, čak i kada su vremena bila teška. Ako vam novo prijateljstvo ne zaživi momentalno, pomirite se s tim i probajte ponovo!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp