Search
Close this search box.

Kako uspešne žene provode pauzu na poslu

Današnja ,,uvek uključena“ kultura radnog mesta  gleda na nemogućnost pravljenja pauze kao na odraz posvećenog radnika.

Nasuprot onome u šta vas ova sadistička kultura tera da poverujete, jedenje salate dok istovremeno odgovarate na mejlove nije put do uspeha.

Zapravo, korišćenje pauze za mentalni oporavak i konzumiranje zdravog ručka će vas osposobiti za bolji učinak nadalje.

biznis

Pauza za ručak je vreme kada ponovo možete povratiti fokus i energiju za ostatak dana. Uspešni ljudi gledaju na ovu pauzu kao na poluvreme utakmice – a to je prilika da se ,,saberemo“ i razmislimo kako ćemo ,,odigrati“ ostatak radnog dana.

Većina predlaže da svoju pauzu provedemo tako što ćemo ćaskati sa kolegama, praviti planove za dalje, razmišljati o tome kako je proteklo jutro, uz obavezno konzumiranje zdravog obroka. Ukoliko nemate vremena da izađete sa radnog mesta, bar se na kratko udaljite od svog stola. U najgorem slučaju, ako morate da radite i za vreme pauze, raditi na drugoj lokaciji može ponuditi preko potrebnu promenu okruženja i perspektive.

Sada kada znate kako bi trebalo da provedete pauzu na poslu, vreme je i da razvijete sopstvenu mantru koja će biti vaša vodilja za uspeh. Pročitajte po kom motou žive neke od najuspešnijih žena sveta!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp