Search
Close this search box.

Kako oporaviti kosu i kožu posle leta

Svi oni sunčani dani na plaži ili bazenu budu super, dok ne dođe septembar – kada se često desi da naše predivne vlasi postanu suve, a koža počne da se peruta. Zato MCT ima savete kako da popravite svu štetu – od glave do pete!

Suva koža na telu

Sunce i vrućina i slana voda mogu dosta isušiti kožu. Sve sreća pa je ,,popravka“ jednostavna: hidrirajte. Potražite kremu ili mleko za telo koje u svojoj formuli sadrži glicerin (koji pomaže dubokoj hidrataciji) i nanosite odmah posle tuširanja, svakoga dana. Uskoro će vam koža ponovo biti nežna.

…i suva koža na licu

Oni lagani losioni koje smo nanosili tokom leta neće nam pomoći kada zahladni. Prebacite se na kremastiju formulu, idealno bi bilo na neku koja sadrži dosta hijaluronske kiseline, koja zadržava vlažnost, a lagana je za kožu.

Grube, ispucale pete

Nažalost, nijedan pedikir ne može da spreči da nam stopala dođu do ovakvog stanja. Možete ih omekšati kamenom za pete (+ malo snage) i adekvatnim proizvodima za negu stopala. Budite uporni, isplatiće se!

Suvi krajevi kose

Najpre: ošišajte sve oštećene krajeve kojima nema spasa. Dalje, koristite hranljivu masku za kosu umesto balzama, svaki ili svaki drugi put kada perete kosu. Ostavite je na kosi – osim na korenu – bar tri do pet minuta pre nego što je isperete. Za kraj, utrljajte kap – dve ulja na krajeve. I izbegavajte feniranje kad god ste u mogućnosti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp