Search
Close this search box.

#fashion talk: Šta sve treba da sadrži vaš kapsulni garderober?

kapsulni garderober

Kapsulni garderober predstavlja ideju kreiranja osnove vašeg stila sa par ključnih komada, koje ćete međusobno kombinovati i nadograđivati aksesoarima. Prvobitna zamisao je da kupovinom bazičnih komada koji ističu naš stil sprečimo kupovinu fast fashion trendova i tako sačuvamo i planetu, ali i svoj novac.

Pročitajte: Trojstvo bez kog je kompletan garderober nezamisliv – Crno, belo i bež!

A da bismo vam ovaj proces olakšali, donosimo nekoliko ključnih komada koje vaš capusle wardrobe mora da poseduje.

#Dobro skrojen prsluk

S obzirom da se već neko vreme nalazimo u zlatnoj eri prsluka, jedan od njih mora zauzeti mesto u vašem kapsulnom garderoberu. Osim što je sada sastavni deo trodelnih odela, ovakav dobro ukrojen prsluk savršeno se kombinuje uz džins, maksi suknje, ali i pantalone, te je savršen za kreiranje smart casual outfita za odlazak u kancelariju.

#Predimenzionirana košulja

Predimenzionirana košulja je klasičan komad koji ne izlazi iz mode, a u vašem garderoberu mesto bi trebalo da pronađu barem dve, bela i plava košulja na pruge. Ovakve košulje savršeno se kombinuju na džins, maksi suknje, ali i šorceve pa predstavljaju pravi, lagani komad koji je uvek pravi odgovor na pitanje: šta da obučem?

#Pantalone na ivicu

Dobro skrojene pantalone na ivicu komad su koji neverovatno laska ženskoj figuri i savršeno se prilagođava elegantnim, ali i dnevnim formalnim kombinacijama, bilo da ih kombinujete uz košulju, lepršavu bluzu ili običnu belu majicu.

#Predimenzionirani sako

Bez dobrog sakoa kapsulni garderober je nezamisliv, jer je reč o komadu koji doslovno možete nositi u 100 različitih prilika, a da svaki put bude zvezda vašeg outfita.

#Crna haljina

Elegantna, klasična crna haljina osnov je autfita koji možete nadograditi na mnogo načina. Ona spada u osnov dobrog stila i mora se naći u garderoberu svake žene.

#Aksesoari

Torbe, kaiševi, obuća i nakit su vaš način da bazičnom stilu kapsulnog garderobera date lični pečat i da najjednostavnije outfite pretvorite u iconic look-ove. Zato pametno ulažite i vodite se stavom da je manje uvek više.

Foto: @tamara

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp