Search
Close this search box.

5 knjiga koje ovog leta nosimo na plažu

knjige koje nosimo na plažu

Pripreme za letovanje polako su počele, a knjige koje na nas već neko vreme čekaju, ponećemo sa sobom na more, kako bismo u miru i zvuku talasa uživali u pročitanim redovima.

Na našoj čitalačkoj listi našlo se nekoliko naslova koje ćemo sa sobom poneti na plažu:

Pročitajte: Romani Mome Kapora koje morate pročitati

#More je i pitanje i odgovor

Poetska zbirka Marine Bugarčić nas svojim prepoznatljivim i jednostavnim stilom uvodi u meditaciju nad morem i životom. More u Marininoj poeziji donosi inspiraciju i utehu, ali i simbolizuje ogromnu snagu i beskonačnost ljudskog srca koju ćemo najbolje razumeti dok osluškujemo zvuke talasa.

#Boli pesme kraj

Novi roman Vesne Dedić saga je o životima šest junakinja, napisan na osnovu istinitih priča žena širom regiona. Njihove sudbine prepliću se od početka rata u Sarajevu, do danas. Među njima se, čini se, može pronaći svaka od nas. A ova priča uči nas kako da se nadamo, ustanemo i borimo, uprkos svim lomovima, koje nam život donese.

#Tri žene

Debitantski roman novinarke Lise Tadeo prati Linu, Megi i Sloun. Opisan kao opčinjavajuće istraživačko štivo o slojevitim i komplikovanim nijansama žudnje, slomljenog srca i zanosa, savršen je odabir za opuštajuće dane na plaži.

#Vidimo se u avgustu

Roman Gabrijela Garsije Markesa, prati priču jedne porodične žene, koja jednog avgustovskog dana svake godine nosi gladiole na grob svoje majke, koja je sahranjena na jednom ostrvu. Te posete ostrvu u njoj bude neodoljivu potrebu da barem te, jedne noći u godini, bude sasvim druga žena. U ovom posthumno objavljenom Markesovom delu, spoznajemo sve tajne samospoznaje i ljubavi u zrelim godinama, kao i onim tajnama, koje hteli – ne hteli nosimo sa sobom u grob, zavetovani na večno ćutanje.

#Mračna kći

Od kada smo se prvi put susreli sa redovima spisateljice Elene Ferante, čini se da je nezamislivo da leto prođe bez nekog njenog ostvarenja. Radnja je smeštena u gradić na jugu Italije i prati Ledu, razvedenu ženu u srednjim godinama. Posvećena dvema ćerkama, koje odlaze sa ocem u Kanadu, kada ostane sama, Leda shvata koliko uživa u slobodi, sve dok ne upozna neobičnu porodicu koja u njoj budi nelagodu i koja je vodi putem samospoznaje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp