Search
Close this search box.

Za šta sve možete koristiti kokosovo ulje

Ako se iole interesujete za zdravu ishranu, onda znate barem neke od blagodeti kokosovog ulja. Međutim, sve više dama ovo čudo prirode drži u svom kupatilu, a bogami i u spavaćoj sobi!

 1. Alternativa kremi za brijanje. Za glatko brijanje, bez osipa – pomešajte kokosovo ulje, ši buter i ulje jojobe.
 1. Piling za lice. Otklonite mrtve ćelije sa kože i oslobodite se mitisera tako što ćete pomešati kokosovo ulje i braon šećer.
 1. Sredstvo za skidanje šminke. Rukama nanesite kokosovo ulje na lice, pustite da odstoji jedan minut i isperite toplom vodom. Ukloniće i poslednji trag šminke, samo budite oprezni da vam ne uđe u oči.
 1. Sjaj za usne. Ako vam je omiljeni sjaj pri kraju, dodajte malo kokosovog ulja u bočicu i moći ćete da ga nanesete još koji put!
 1. Efekat dužih trepavica. Kokosovo ulje zaista može produžiti trepavice! Natopite štapić za uši i nanesite ga na trepavice i videćete – izgledaće duže i gušće. Imajte u vidu da ne treba preterivati sa količinom, da vam ulje ne bi ušlo u oči.
 1. Za pre i posle depilacije. Kokosovo ulje hidrira i pogodno je za one sa osetljivom kožom. Uvek ga pre toga testirajte na maloj površini kože da proverite da li ste možda alergični.
 1. Lubrikant. Verovali ili ne, kokosovo ulje može se koristiti i u ove svrhe, ali ne u kombinaciji sa kondomom, jer postoji rizik da će guma pući. Kokosovo ulje u ove svrhe koristi se isključivo bez prezervativa ili dodatih sastojaka koji mogu izazvati nepredviđene reakcije kod alergičnih osoba. Uz to, njegova antigljivična dejstva držaće infekcije podalje od vas.
 1. Protiv peruti. Pomenuto antigljivično dejstvo kokosovog ulja može otkloniti perut.
 1. Za hidriranje suve kose. Osim što se bori protiv peruti, služi i kao balzam! Malo kokosovog ulja (veličine novčića) nanesite na kosu (ako vam je gušća kosa možete i veću količinu), držite sat vremena, a potom operite kosu.
 1. Protiv naelektrisanosti kose. Pola kašičice kokosovog ulja utrljajte rukama, zatim prođite kroz kosu.
 1. Za lečenje gljivičnih infekcija. Samo kokosovo ulje neće imati isti efekat kao antibiotici, ali možete ga koristiti u kombinaciji sa njima da sprečite (i lečite!) infekcije poput atletskog stopala.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp