Kontrakulturna – Spremna za novu epizodu

Jelena Nikolić, poznatija kao Kontrakulturna, svojom prvom knjigom, “Granice slobode” pokrenula je pravu malu revoluciju. Njen talenat i britak jezik prepoznale su devojke iz čitavog regiona, a na prošlogodišnjem sajmu knjiga čekalo se u redu za još jednu njenu potpisanu knjigu. Na pragu četvrtog izdanja, Kontrakulturna sumira utiske u vezi sa svojim književnim prvencem!
“Nikada nisam pisala knjigu očekujući bilo kakav uspeh. Pisanje me oslobađa i vodi negde izvan stvarnosti, pošto mi se ona preterano ne dopada. Pisala sam je zbog sebe, a uspeh je došao sam po sebi.”
Inboks joj je konstantno pun poruka podrške, a mnoge mlade devojke traže joj savete iz skoro svih oblasti života. Negativnih komentara skoro da nema!

“Feedback je sjajan! Mlade devojke koje me prate i koje imaju drugačiji pogled na svet su moja najvernija publika. Pišu mi da žele da budu kao ja, a to mi neizmerno laska. Zahvalna sam im do neba na tome.”

Z anešto više od mesec dana očekuje se izlazak njene nove knjige.
“Ne mogu i ne smem još ništa da otkrijem. Magija se dešava 10. aprila u Magazi gde ću promovisati svoju novu knjigu, Zvaće se “Epizoda”, to je dovoljno za početak kome se radujem.”
Jelena ističe da ko u novoj knjizi “Epizoda” bude očekivao nastavak “Granice slobode”, samo će izgubiti vreme!

“Granice slobode nemaju nikakve veze sa novom knjigom, kao ni likovi koji se pojavljuju u njoj. Ova knjiga je nešto potpuno novo, ali kao što uvek navodim, pisci nikada ne mogu pobeći od svog stila, tako ni ja ovoga puta.”

Zamolili smo je da opiše sebe u pet reči.
“Nepredvidiva, lojalna, tvrdoglava, posvećena i dobra (volim da spoznam da sam dobar čovek, to je, kažu, najbitnije). Nakon poslednje sekvence, pridev neskromna je skroz legitiman (smeh).”
Uspešno gradi i karijeru radio voditelja, a njena popodnevna emisija na radiju S4 jedna je od najslušanijih. Zanimalo nas je kako usklađuje brojne obaveze, budući da uporedo sa brojnim poslovnim obavezama, studira čak dva fakulteta.
“Interesuje me sve što je usko povezano sa komunikacijama. Voditeljski posao postao je moja nova ljubav. Pisanje, reči, more reči koje ja biram da izgovorim, a koje drugi prećute je ono što me čini jačom u sopstvenim očima, svakog dana.
Kada je o usklađivanju obaveza reč, reći ću samo da je dobra organizacija ključ svačijeg uspeha. Volim da sve stignem i ne volim kolotečinu i pasivnost, verovatno zbog toga uspevam da završim sve obaveze.”
Nije joj bilo lako da izabere samo jednu knjigu kao svoju preporuku za sve naše ćitateljke.
“Biram da to bude “Čarobni breg” Tomasa Mana, jer sam se toj knjizi vratila bezbroj puta.”
I za kraj, otkrila nam je šta je njena šolja čaja!
“Spokoj. Volim da se u užurbanom životu osetim zaštićeno i spokojno. Moja porodica i moji prijatelji su sve ono što me čini takvom.”
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp