Search
Close this search box.

Krastavac je najbolji prijatelj vaše kože

Mnogi od nas obožavaju krastavac, a ni ne znaju za čuda koja može učiniti našoj koži. Krastavac je bitan koliko u ishrani toliko u nezi kože. Ovo povrće sadrži 90% vode sa neophodnim nutrientima poput vitamina C i kofeinske kiseline, koji pomažu da se koža umiri, regeneriše i hidrira, a uz to smanjuje iritacije i otoke.

Evo na koje sve načine možete iskoristiti krastavac:

 1. Tretirajte crvenilo od sunca

Krastavci su spas ako ste previše vremena proveli na suncu. Rashladiće vas i smiriće vašu kožu, a pored toga i ubrzava proces izlečenja. Jednostavno stavite kolutove krastavca na izgorelo područje i uklonite kada postane toplo.

 1. Otarasite se celulita

Znamo šta je celulit i znamo da se javlja uglavnom na butinama, zadnjici, rukama i stomaku (dakle svuda). Sva sreća, pa imamo ovo magično povrće da nam pomogne! Pomešajte sok od krastavca sa kašikom meda i nanesite ga tamo gde primetite celulit.

 1. Neka vaša koža sija

Kada pomešate krastavac i sveži sok od limete, a onda to nanesete kao masku za lice, vaša koža će sijati. Ova maska takođe smanjuje vidljivost ožiljaka i pigmentaciju.

 1. Smanjite tamne kolutove oko očiju

Krastavac pomaže da posvetlite tamne kolutove. Antioksidanti koji se nalaze u krastavcu pomažu da se koža zategne. Stavite dva koluta krastavca na oči i opustite se 10 – 20 minuta. Zaista uspeva!

 1. Zateže pore

Pomešajte ga sa medom ili sa nekoliko kapi limuna i nanesite mešavinu na lice. Neka odstoji 15 minuta, a onda isperite toplom vodom. Primetićete razliku.

 1. Posvetlite pege

Nanesite narendani krastavac preko celog lica i na vrat, kako biste umanjili pojavu pega.

 1. Smanjite naduvenost očiju

Opet – stavite na oči po jedan kolut krastavca. Ova metoda takođe oporavlja umorne oči – naročito ako gledate u monitor previše!

Saveti:

 • Uverite se da su krastavci sveži
 • Nemojte kupovati krastavce koji imaju pege ili su napukli
 • Temeljno ih operite pre upotrebe
 • Iskoristite ih 2 do 3 dana nakon kupovine
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp