Kreativni hobiji koji će vam ulepšati život!

Da li ste i vi kreativne? Kada kažemo “kreativne” većini je prva asocijacija bude likovno koje smo imali u školi, ali hajde da budemo iskreni – nije baš svako voleo taj predmet u školi i to najčešće zbog kritika profesora. Ipak, mi ne povezujemo kreativnost samo sa tim, jer je kretivnost ustvari pokretač svega.
U današnje vreme stresovi se gomilaju: mnogo obaveza, starost, anksioznost… i često zbog toga gubimo želju za kreativnošću. Zaboravimo na taj mladalački duh koji je u svima nama i prestanemo da negujemo dete u sebi. Vaše slobodno vreme iskorišćavate tako što ćete srediti kuću, skuvati ručak, sesti za kompjuter, prelistati novine, ili pak slušati muziku na laptopu, zar ne? Jednostavno zaboravite da možete da se zabavite na drugačiji način, koji može biti i koristan.
Da li ste znale, da vas kreativnost može osloboditi stresa! Važna je jer zahvaljujući njoj možete doći do bolje poslovne pozicije od one na kojoj ste bili. Nije važno kako i zašto stvarate, bitan je proces i to što radite na sebi! Kreativnost možete probuditi raznim aktivnostima, pre svega veoma interesantnom društvenom igricom: Twist. Osim zabave i druženja ova igra nateraće vas i na razmišljanje.
Heklanje (pletenje): Moja baka svaki slobodan trenutak koristi za heklanje. Kao maloj bilo mi je dosadno da to gledam, dok mi jedan dan nije isheklala idealnu haljinicu za maturu. Tada sam zavolela heklanje. Probudila je u meni radoznalost da i ja naučim da napravim nešto svoje i jedinstveno. Moram vam priznati da, osim što je ova veština dobra za mozak i razvija vijuge u glavi, ona opušta i smiruje. Za heklanje možemo slobodno da kažemo da je i vid relaksacije.
Crtajte, bojite: Zapamtite to niko ne ocenjuje, a tako se možete osloboditi stresa. Izvadite sve moguće bojice na sto i šarajte po celom listu, zar nije zabavno? Ako nemate ideju šta biste mogli da naslikate, kupite bojanku za odrasle i prepustite se kreativnom bojenju, koje će vas sasvim sigurno osloboditi stresa. Više o tome pročitajte na ovom linku!
Kreativnost možete izraziti i tako što ćete praviti ramove za slike koji mogu biti idealan univerzalni poklon za posebnu priliku. Sami možete napraviti i masku za mobilni. Već smo pisali o tome, pa se teksta možete podsetiti na ovom linku!
Igrajte slagalicu, šah, rešavajte ukrštene reči, asocijacije… Napravite kolač ili tortu i ukrasite ga na najluđi mogući način… Napravite savršene čizkejk rolnice za koje recept možete pronaći ovde! Ukoliko vam više prija nisko kalorična hrana, kliknite ovde i saznajte kako da napravite savršen čia puding!
Dekupaž je takođe veoma zanimljiv zato što podstiče kako odrasle tako i decu, koja prvo maštaju, a zatim realizuju svoje ideju. Pomoću ove tehnike možete da napravite vaše unikatno umetničko delo!
Razvijanjem kreativnosti, iznenadićete sebe pozitivno, dobićete na samopouzdanju, oslobodićete se stresa i bićete srećnije! Ne zapostavljajte vaš mladalački duh i radite na tome da realizujete ideje koje su duboko u svima vama. Dopustite im da isplivaju na površinu i da vas obuzmu! Možete vi to!
Milica Stanojević
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp