Search
Close this search box.

Kursevi koje ovog leta morate da pohađate

Ukoliko niste baš najsigurniji u kom smeru bi naša energija i slobodno vreme trebalo da krenu, rad na sebi uvek je prava i najbolja odluka. Sve nas može izneveriti i svaka investicija propasti, ali ulaganje u sebe je najbolji kapital. Leto je, vreme je za opuštanje, a vreme samo za sebe, uz dobru volju, uvek možemo da nađemo.

Zato smo mi istraživali za vas i probali da vam pomognemo da se na neki kreativni način posvetite sebi i upišete neki kurs ili radionicu.

Kreativnost je, kao što smo već mnogo puta pisali, najbolje što kod sebe možemo probuditi. Kroz nju se otkrivamo, opuštamo, upoznajemo sopstveni talenat, nove ljude, ali, pre svega, probijamo sopstvene granice. Sigurni smo da se slažete da nema lepšeg osećaja nego prevazići sebe i uraditi ono što ste verovali da ne možete. Zato vam mi savetujemo da ovog leta slobodno vreme provedete u nekoj od kreativnih radionica, zabavite se, upoznate nove ljude, umetnost ili zanat, naučite i radite na svojoj ličnosti.

Jedan od sajtova koji nam je privukao najviše pažnje je onaj Pero Art Centra koji se bavi propagiranjem kulture i umetnosti i očuvanjem humanizma u društvu koje se postepeno dehumanizuje. Oni organizuju hobi sekcije i različite seminare na kojima se možete oprobati i informisati u oblasti vizuelnih umetnosti, ali i malo šire. Osim toga, u okviru njihovog centra organizuju se i kreativne radionice za decu. Ponuđene sekcije su: crtanje, slikanje, vajanje, animacija, keramika, modni dizajn, scenografija, vitraž, izrada nakita, gitara, fotografija… Pero Art centar nudi programe u trajanju od 3 i 6 meseci. Svaki od kurseva je detaljno osmišljen kao programska celina, tako da đak dobija jasnu sliku svih faza kursa.

Što se tiče radionica za najmlađe, najdetaljnije objašnjenje i najraznovrsniju ponudu možete naći na sajtu Dečijeg kulturnog centra Beograd. Ovde se realizuju kreativni i interaktivni programi koji prate društvene fenomene u skladu sa interesovanjem dece i mladih. Svoj rad usmerili su ka otkrivanju mogućnosti i talenata u svim oblastima kulture. Ovaj centar nastoji da probudi njihovo interesovanje za prave vrednosti. Deci su na raspolaganju radionice iz oblasti glume, muzike, baleta, digitalne umetnosti i sporta. Na njihovom sajtu naći ćete plan i kalendar aktivnosti na nedeljnom nivou.

Još jedno mesto na kojem odrasli mogu oprobati svoju kreativnost je Beo Art House, koji, kako za sebe kažu, objedinjuju sve ljude kreativnog duha, kako amatere tako i profesionalce, koji su spremni da uče, rade i usavršavaju se. U sklopu njihovog programa postoje kursevi crtanja i slikanja, izrade nakita, maketarstva, pravljenja mirišljavih kupki i sapuna i mnoge druge. U okviru svog rada oni takođe organizuju različite tribine i kurseve, kao i radionice za decu.

Škola stranih jezika Berlitz organizuje letnje intenzivne kurseve stranih jezika, što je pogodno za usavršavanje dece i mladih, jer poznavanje jezika utiče na razvoj intelekta i samopouzdanja, ali je i jedna od najbitnijih stavki za pronalaženje posla danas. Osim ove, postoje još i mnoge druge školice stranih jezika širom Beograda, a naši predlozi su svakako engleski, nemački i francuski, koji su trenutno najtraženiji. Za upornije, svi egzotični jezici predstavljaju pravi izazov.

Ukoliko ste osoba koju intetesuje pisanje, online pisanje ili pisanje bloga, idealan je kurs koji Jovana Miljanović 1. jula održava u Novom Sadu, a tema je Kako da monetizuješ svoj blog. Veoma koristan!

Mogućnosti su, kao što vidite, beskrajne i ima ih za “svačiji džep” – od besplatnih do onih nešto skupljih. Nikako ne zaboravite da je rad na sebi i za sebe ključ vašeg osmeha i još više vašeg uspeha. Zablistajte i otkrijte se, a kada naučite nešto novo, svoj hobi uvek možete pretvoriti u lični biznis i spojiti lepo i korisno.

Istražite ono što vas interesuje i prevaziđite sami sebe. To je prava i jedina pobeda koja je stvarno važna!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp