Search
Close this search box.

Laki načini da izađete iz ljubavne depresije!

Imate li i vi one dane kada sedite smorene u sobi, i uz balade Sergeja Ćetkovića razmišljate o  ljubavnim neuspesima, i sebe mučite sledećim pitanjima: “Zašto se promenio? U čemu grešim? Zašto nisam dovoljno dobra za njega?” Emotivan bol veoma je sličan fizičkom, osim što oporavak traje duže.

Dali ste celu sebe kao na dlanu, a on to nije znao da ceni. Koja god da je situacija u pitanju – da li raskid, ili zaljubljenost do ušiju koja je slutila na vezu, verujemo da vam nije lako. Većina svoj ljubavni neuspeh ili odbacivanje doživi kao veliki udar na samopouzdanje. Nemojte to tako shvatati, jer svako u životu mora da prođe kroz dobar i loš ljubavni period – jednostavno je tako.

Dajte sve od sebe da to prebolite. Potrudite se i počnite da radite na sebi. Bez obzira koliko je prošlost teška – uvek možete početi iz početka.

Dozvolite sebi da budete besni i povređeni. Kako iskaliti bes? Svako od nas ima svoj ritual, šta čini kada se oseća izdano. Kada ohladite glavu, još jednom razmislite o celoj situaciji i ukoliko ne možete da dođete do rešenja, probajte neki od naših sledećih saveta:

Stavite sva svoja osećanja na papir. Napišite pismo osobi koja vas je povredila. Kada napišete pismo, na vama je da odlučite da li ćete ga uručiti ili ćete taj list zgužvati i baciti, ili ga možda sačuvati za sebe, da ga jednog dana pročitate. Za šta god da se odlučite ne sumnjajte u to da ćete se osećati lakše kada svoja osećanja, ma kakva ona bila, stavite na papir.

Nikad ne zaboravi koliko vrediš i koliko si posebna osoba. Budite sami svoj kritičar, to je u redu, samo nikada nemojte ruštiti samopouzdanje. Umesto da ležite i po ceo dan jedete kanticu sladoleda, kremića ili čipsa, ustanite iz kreveta i radite korisne stvari koje do sada niste radili!

Ovo je možda teza koja će vam najteže pasti, a to je: Bez kontakta sa osobom koja vas je povredila! Izbrišite njegov broj, ne proveravajte mu Instagram, Fejsbuk, ni to kada je poslednji put bio na Vajberu. Olakšajte sebi.

Nemojte dane provoditi u pidžami i pod jorganom. Ne odbijajte izlaske sa prijateljima, već ih prihvatite. Skrenite misli, opustite se i uživajte sa prijateljima.

Uhvatite se ruku pod ruku sa vašom najboljom drugaricom i pravac u spa! Ima li šta lepše? Ako su baš sve drugarice zauzete, idite same. Zaslužile ste!

Važna stvar tokom oporavka od ljubavnog razočarenja je i da ukoliko do sada niste, obavezno sada počnete da čitate knjige koje inspirišu. Svaka nova knjiga je novo iskustvo. Prijaće vam!

Vreme će pokazati svoje i izlečiti sve rane, samo budite strpljive i nemojte sve shvatati previše tragično. Vaša sreća je tu negde, samo otvorite oči, jer najlepše stvari se dešavaju kad se najmanje nadate. Najvažnija stvar na svetu nije gde smo već u kom smeru idemo! Srećan vam put!

Još zanimljivih tekstova o ljubavi, pronađite ovde!

Milica Stanojević

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp