Search
Close this search box.

Lekcija dana: I pustiti nekoga je isto ljubav!

Sigurno ste barem jednom bili u odnosu, tokom koga ste shvatili da radite protiv sebe, a sve u cilju da zadržite neku osobu u svom životu. Ipak, emocionalno sazrevanje uči nas važnoje lekciji – i pustiti nekoga da ode je isto ljubav, ljubav prema sebi!

Da biste sebe dovoljno voleli i poštovali izuzetno je važno da naučite da svoje emocije ne bacate uludo. Dakle, kada se u nekom odnosu prvi put osetite nedovoljno voljeno, pustite tu osobu i oslobodite mesto u svom životu za nekog vrednog vaše ljubavi. Možda je puštanje najteži izazov kada su emocije u pitanju, ali ako pokušate shvatićete koliko je isceljujuće.

Pročitajte: Želite da vratite bivšeg? Obrnuta psihologija zaista radi!

Prvi korak je naravno spoznaja o tome da taj neko nije osoba kojoj je potrebna promena, vi ste ti koji morate da se menjate. Morate naučiti da svoju energiju umesto u ubeđivanje nekoga da ste vredni ostajanja preusmerite na sebe i svoj progres.

Umesto da se dajete onima koji vas uzimaju zdravo za gotovo, uštedite svoje emocije, dobrotu i energiju i dajte se sebi, kako biste ulicama šetali sa što većim osmehom na licu.

Sa druge strane, što više vremena provedete ubeđujući drugu osobu da ste vredni njegove ljubavi, sebi oduzimate šansu da sa nekim drugim uživate u emociji koja ne mora da se dokazuje.

Postavite sebi pitanje: Da li ovaj odnos opstaje samo zbog mene? I svakom odnosu koji nosite sami recite zbogom, vrlo brzo uvidećete da ste sebe vezali za osobe kojima sutra nećete nedostajati.

Okružite se ljudima koji su spremni da se daju podjednako kao i vi. Ubedite sebe da ste osoba koja zaslužuje da prima ljubav, sve dokle je nesebično pruža i ne pristajte ni na šta manje od toga!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp